Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yerine kayyum atanan HDP’li başkanın ev hapsi 21 ay sonra kaldırıldı


Diyarbakır’da, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 77,3 gibi rekor bir oy ile HDP’den Lice Belediye Eşbaşkanı seçilen ancak 23 Mart 2020’de görevden alınarak yerine kayyum atanan Tarık Mercan’a verilen ev hapsi, 21 ay sonra kaldırıldı. Mercan’a yurtdışına çıkış yasağı ve ayda iki kez imza verme şartı getirildi.


Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2019 yerel seçimlerinde HDP’den belediye eşbaşkanı seçilen Tarık Mercan, 23 Mart 2020’de gözaltına alındı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyum atandı.

Mercan’a verilen ve yaklaşık 21 ay süren ev hapsi, savcılığın talebi ile sulh ceza hâkimliğince kaldırıldı. Sadece sağlık gibi acil durumlarda Diyarbakır’daki evinden izinli olarak evinden çıkabilen Mercan’a, yurtdışı çıkış yasağı ve ayda iki kez imza verme şartı getirildi.

Aday tanıtım toplantısı, seçimi kutlaması, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda toplantıya katılmak ve Nevruz kutlamalarına katılmak gerekçesiyle hakkında soruşturma açılarak görevden uzaklaştırıldığını ve 21 ay geçmesine rağmen henüz iddianame hazırlanmadığını belirten Mercan, “Sanırım ne ile suçlayacaklarını kendileri de bilmiyor. Keyfi ve siyasi bir yaklaşım ile görevden alınıp ev hapsine alınmıştık. Hukuki hiçbir yönü yok” dedi.

Mercan, ev hapsinin kaldırılmasıyla Lice’ye giderek esnafı ziyaret edeceğini ve halkla bir araya geleceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.