Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP MKYK üyesi Kurt: “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı sivil toplum çalışması, valilik ile ilgisi yok”

Diyarbakır’da Kırklar Dağı yamacında açılması planlanan “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı” hakkında konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Abdurahman Kurt, fidan dikme çalışmasının sivil toplum örgütü çalışması olduğunu ve valilik ile ilgisi olmadığını söyledi. Kurt, hatıra ormanına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adının verilmesi ile ilgili , “MHP bu ülkenin legal bir partisi, lideri de Devlet Bahçeli’dir. Diyarbakır’daki oy olarak karşılığı bellidir ama ‘Onun adını veremezsiniz’ demek doğru değildir” dedi.

AKP MKYK üyesi ve eski Diyarbakır Milletvekili Abdurahman Kurt, Kırklar Dağı’nda MHP İl Teşkilatı’nın başvurusu üzerine yapılacak olan ve kentte tepkilere yol açan “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı” ile ilgili eleştirileri değerlendirdi.
Kurt, olayın Diyarbakır Valiliği ve belediyeyle ilgisinin bulunmadığını, bir sivil toplum örgütü çalışması olduğunu belirterek, “Şimdi valilik ve belediye kalkıp fidan dikmek isteyeni engelleyebilir mi? MHP İl Teşkilatı böyle bir çalışma yapmış ve orayı hatıra ormanı yapmak için fidan dikeceğini söylemiş. MHP bu ülkenin legal bir partisi ve lideri Devlet Bahçeli’dir”
dedi.

Kurt, Diyarbakır’da hatıra ormanına Bahçeli adının verilmesini ise şöyle değerlendirdi: “MHP’nin buradaki karşılığı, seçimlerde aldığı oy ortadadır. Ama ‘Onun adını veremezsiniz’ demek doğru değildir.”

Kürtçe seçmeli ders tartışması

Kurt, okullardaki seçmeli dersler konusunda “Bunu dün Diyarbakır’a gelen Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ’a da söyledik. Biz seçmeli ders olarak anadil olan Kürtçe’nin seçilmesini istiyoruz, bunun için yapmamız gereken ne varsa yapmaya hazırız” diye konuştu. Abdurrahman Kurt, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun Kürtçe’nin seçmeli ders olarak seçilmemesi konusunda okul yöneticileri ile toplantı yaptığı iddiaları ile ilgili ise şunları söyledi: “Vali beyin de seçmeli derslerde Kürtçe’nin seçimine ilişkin herhangi bir engellemesi olmadığı gibi, yapılan çeşitli tezviratlar sadece yıpratma ve hizmeti gölgeleme amaçlıdır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.