Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 20. hafta heyecanı devam ediyor: GZT Giresunspor, Galatasaray’ı deplasmanda mağlup etti

Süper Lig’de 20. hafta, dün (8 Ocak) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Galatasaray, sahasında konuk ettiği GZT Giresunspor’a Magomed Suleymanov’un attığı gol ile 1-0 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar, bu mağlubiyetin ardından lider Trabzonspor’un 22 puan gerisine düştü.

Günün diğer maçlarında Gaziantep FK, VavaCars Fatih Karagümrük’ü 3-1 mağlup ederken, Kasımpaşa ise Atakaş Hatayspor’u 3-1 yendi. Aytemiz Alanyaspor-Medipol Başakşehir karşılaşması ise 1-1 eşitlik ile sona erdi. 

GZT Giresunspor’dan tarihi galibiyet

Galatasaray, Süper Lig’in 20. haftasında GZT Giresunspor ile kozlarını paylaştı. NEF Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maça ise Karadeniz temsilcisi hızlı başladı. GZT Giresunspor, Galatasaray kalesinde yakaladığı ilk tehlikeli pozisyonda öne geçmeyi başardı. Serginho’nun pasında top ile buluşan Magomed Suleymanov, yaptığı düzgün vuruş ile takımını öne geçiren golü kaydeden isim oldu. Galatasaray, yeşil-beyazlıların bu golüne cevap vermekte zorlanınca ilk 45 dakika Karadeniz temsilcisinin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 

Soyunma odasına geride giden Galatasaray, ikinci yarıda beraberlik golü için GZT Giresunspor kalesinde baskısını artırdı. Fatih Terim’in öğrencileri, maçtaki en net gol pozisyonunu ise 58. dakikada yakaladı. Ancak sezon başında Galatasaray’dan GZT Giresunspor’a kiralanan kaleci Okan Kocuk, yaşanan karambolde sırasıyla Alexandru Cicaldau, Olimpiu Morutan ve Halil Dervişoğlu’nun vuruşlarında gole izin vermedi. Galatasaray, maçın kalan bölümünde ise bir türlü istediği pozisyonları bulmayı başaramadı. GZT Giresunspor, müsabakanın 11. dakikasında Magomed Suleymanov’un attığı gol ile NEF Stadyumu’ndan üç puan ile döndü. 

GZT Giresunspor’a mağlup olan Galatasaray, 27 puanda kaldı ve lider Trabzonspor’un 22 puan gerisine düştü. Karadeniz temsilcisi ise puanını 25’e çıkardı. 

Galatasaray’ı 1-0 yenen GZT Giresunspor, Süper Lig tarihinde ilk kez rakibini deplasmanda gol yemeden mağlup etti. (OPTA)

GZT Giresunspor’un Galatasaray galibiyeti paylaşımı:

https://twitter.com/Giresunspor/status/1479877547286487043?s=20

Süper Lig’in 20. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Trabzonspor 1-0 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Gaziantep FK 3-1 VavaCars Fatih Karagümrük

Aytemiz Alanyaspor 1-1 Medipol Başakşehir

Kasımpaşa 3-1 Atakaş Hatayspor

Galatasaray 0-1 GZT Giresunspor

Süper Lig’in 20. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

9 Ocak Pazar

İttifak Holding Konyaspor-Demir Grup Sivasspor

Göztepe-Fraport-TAV Antalyaspor

Yukatel Kayserispor-Altay

Çaykur Rizespor-Beşiktaş

10 Ocak Pazartesi

Fenerbahçe-Adana Demirspor

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.