Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yarına Kalan Sohbetler (8) – Burçin Tetik: “Türkiye’nin söz söyleyen en güçlü muhalefeti kadın ve LGBTİ+ hareketleridir”

Yarına Kalan Sohbetler’in bu haftaki konuğu yazar, gazeteci, kuir feminist Burçin Tetik. Elçin Poyrazlar, Tetik ile Avrupa’da göçmen olmak, kimlik politikaları, edebiyat, feminizm ve LGBTİ+ hareket üstüne sohbet etti. Türkçe edebiyatta daha fazla kuir yazar çıkmasını hevesle beklediğini söyleyen Tetik, mevcut politikalardan karamsarlığa kapılsa da yeni kuşağın engellenemeyeceğini düşündüğünü belirtti. Tetik’in “Annemin Kaburgası” isimli kitabı kuir ve kadın öykülerine odaklanıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.