Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda heyecan başladı: Vincent Aboubakar ve Garry Rodrigues, turnuvanın ilk gününe damga vurdu

Kamerun’un ev sahipliği yaptığı Afrika Uluslar Kupası’nda heyecan başladı. Turnuvanın açılış maçında Burkina Faso ile kozlarını paylaşan Kamerun, geriye düştüğü maçta rakibini Beşiktaş’ın eski futbolcusu Vincent Aboubakar’ın golleri ile 2-1 mağlup etti. Burkina Faso’nun maçtaki tek golünü, Fabrice Sangare kaydetti. Günün diğer maçında Yeşil Burun Adaları, Etiyopya’yı Julio Tavares’in golü ile 1-0 mağlup etti. Tavares’in golünde asisti, bir dönem Fenerbahçe ve Galatasaray’da forma giyen Garry Rodrigues yaptı. Afrika Uluslar Kupası, bugün (10 Ocak) oynanacak dört karşılaşma ile devam edecek.

Kamerun, Burkina Faso’yu Vincent Aboubakar’ın golleri ile geçti

Afrika Uluslar Kupası’nda heyecan, dün (9 Ocak) oynanan karşılaşmalarla başladı. Turnuvanın ev sahipliğini üstlenen Kamerun, A Grubu’nun açılış maçında Burkina Faso ile kozlarını paylaştı. Maçın 24. dakikasında Fabrice Sangare’nin golü ile yenik duruma düşen ev sahibi, Beşiktaş’ın eski futbolcusu Vincent Aboubakar’ın 40 ve 45. dakikalarda penaltıdan bulduğu goller ile rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı. 

Kamerun-Burkina Faso karşılaşmasının özet görüntüleri:

Kamerun’u Burkina Faso karşısında galibiyete taşıyan Vincent Aboubakar, maçın oyuncusu seçildi.

Yeşil Burun Adaları, turnuvaya üç puan ile başladı

A Grubu’nun diğer maçında Yeşil Burun Adaları ile Etiyopya karşı karşıya geldi. Maçın kırılma anı ise 12. dakikada yaşandı. Etiyopya’da Yared Bayeh, doğrudan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı ve maçın gidişatını değiştirdi. Yeşil Burun Adaları, 45+1. dakikada Julio Tavares’in attığı gol ile rakibini 1-0 mağlup etmeyi başardı. Tavares’in golünde asisti, bir dönem Fenerbahçe ve Galatasaray’da forma giyen Garry Rodrigues yaptı. A Grubu’nun ikinci haftasında Kamerun-Etiyopya, Burkina Faso-Yeşil Burun Adaları karşılaşmaları oynanacak.

Yeşil Burun Adaları-Etiyopya karşılaşmasının özet görüntüleri:

Yeşil Burun Adaları-Etiyopya karşılaşmasında maçın oyuncusu, Kenny Rocha Santos seçildi. 

Afrika Uluslar Kupası, bugün (10 Ocak) Senegal-Zimbabve, Fas-Gana, Gine-Malavi ve Komorlar-Gabon karşılaşmaları ile devam edecek. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.