Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına saldırıda bulunan Muhammed Eren Sütçü tutuklandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü’ne saldırıda bulunarak iki kişiyi yaralayan ve gözaltına alınmasının ardından serbest bırakılan Muhammed Eren Sütçü’nün savcılığın itirazı üzerine tutuklandığı belirtildi.

Muhammed Eren Sütçü‘nün 28 Aralık 2021’de İstanbul’daki HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasında düzenlediği saldırıda iki kişi yaralanmıştı. Sütçü, saldırının ardından gözaltına alınırken soruşturmaya gizlilik kararı getirilmişti. Sütçü, 3 Ocak’ta Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirilmiş ve savcılık ifadesinin ardından “tehdit ve yaralama” suçlamasıyla tutuklanması talebiyle İstanbul 3. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilmişti. Hâkimlik ise Sütçü’nün serbest bırakılmasına karar vermişti. Sütçü ifadesinde, “Milliyetçi duygularıma yenildim. Tek başıma hareket ettim” demişti.

Savcılıktan itiraz

Saldırgan Muhammed Eren Sütçü’nün savcılığın itirazı üzerine bugün (10 Ocak) tutuklandığı ortaya çıktı.

Gizlilik kararı nedeniyle itirazın içeriği, tutuklama talebi, saldırganın ne zaman tutuklandığı ve hangi cezaevine konulduğu öğrenilemedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.