Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York’ta 19 katlı binada yangın çıktı, dokuzu çocuk 19 kişi hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) New York’un Bronx bölgesinde 19 katlı bir apartmanda çıkan yangında dokuzu çocuk olmak üzere en az 19 kişi hayatını kaybetti. New York Belediye Başkanı Eric Adams, 32 kişinin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını ve aralarında durumu kritik olanların da bulunduğunu söyledi.

NBC News’e konuşan New York Belediye Başkanı Eric Adams, bölgede 30 yıldır çıkan hiçbir yangında bu kadar büyük can kaybı yaşanmadığını belirtti. Adams, “Bu yangının etkisi, şehrimize bir miktar acı ve umutsuzluk getirecek” dedi.

Yangında 63 kişi yaralandı. Yaralananların 32’si hastaneye kaldırılırken, belediye başkanının danışmanlarından Stefan Ringel, AP’ye verdiği demeçte 13 kişinin durumunun kritik olduğunu söyledi.

İtfaiye Departmanı Komiseri Daniel Nigro, yangının arızalı bir radyatörden çıktığını ve yangına müdahale etmek için 200 itfaiyecinin bölgeye gönderildiğini söyledi. Nigro, itfaiye personelinin üç dakika içinde apartmana ulaştığını fakat yangının başladığı dairenin kapısının açık bırakılmasından ötürü yangının kısa süre içinde bütün katlara yayıldığını belirtti.

Nigro bölgede daha önce böyle bir duman görülmediğini belirterek, binaya ulaştıklarında hemen hemen her katta ölenler olduğunu asöyledi.

Yetkililer yangının arızalı bir radyatörden çıktığını söyledi.

Yangının çıktığı apartmanın yakınlarında yaşayan George King AFP’ye verdiği demeçte, insanların pencerelerden el salladığını aktardı ve “İnsanlar paniğe kapıldı. Kimsenin binadan atlamak istemediğini görebiliyordunuz” dedi.

Yangında 63 kişi yaralandı.

Çarşamba günü (5 Ocak) Philadelphia’da çıkan yangında da sekizi çocuk olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.