Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 20. hafta heyecanı devam ediyor: Beşiktaş, Çaykur Rizespor deplasmanından bir puan ile döndü

Süper Lig’de 20. hafta, dün (9 Ocak) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Beşiktaş, deplasmanda konuk olduğu Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kaldı. Beşiktaş’ın gollerini Michy Batshuayi (penaltı) ve 17 yaşındaki Emirhan İlkhan, Çaykur Rizespor’un gollerini ise Joel Pohjanpalo attı. 

Günün diğer maçlarında Göztepe, Fraport-TAV Antalyaspor’u 4-0 mağlup ederken, Yukatel Kayserispor ise Altay’ı 1-0 yendi. Lider Trabzonspor’un en yakın takipçisi İttifak Holding Konyaspor ise sahasında Demir Grup Sivasspor’a 1-0 mağlup oldu. 

Çaykur Rizespor ile Beşiktaş yenişemedi

Beşiktaş, Süper Lig’in 20. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanına konuk oldu. Çaykur Didi Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı müsabaka çok hızlı başladı. Beşiktaş, dakikalar 2’yi gösterirken Michy Batshuayi ile gole çok yaklaştı. Belçikalı yıldızın şutunda Çaykur Rizespor’un kalecisi Gökhan Akkan gole izin vermedi. 9. dakikada ise sahneye Emirhan İlkhan çıktı. Süper Lig’deki ilk maçına çıkan Beşiktaş’ın 17 yaşındaki yeteneği Emirhan, yaptığı kafa vuruşunda üst direği geçemedi. Siyah-beyazlılar, 13. dakikada bir kez daha gole çok yaklaştı. Ancak Gökhan Akkan, Batshuayi’ye yine geçit vermedi. Beşiktaş, etkili oyununun karşılığını ise 24. dakikada aldı. Karşılaşmanın hakemi Alper Ulusoy, VAR tavsiyesinin ardından kenara gelip Çaykur Rizespor forması giyen Baiano’nun ceza sahası içinde topa eliyle dokunduğunu tespit etti ve beyaz noktayı gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Batshuayi, takımını öne geçiren golü kaydeden isim oldu. Beşiktaş, Belçikalı yıldızının attığı gol ile ilk yarıyı önde tamamlamayı başardı. 

Beşiktaş, tıpkı ilk yarıda olduğu gibi karşılaşmanın ikinci yarısına da hızlı başladı. Emirhan İlkhan’ın pasında top ile buluşan Michy Batshuayi, kötü bir vuruşa imza atarak takımını golden etti. Çaykur Rizespor, bu pozisyondan yalnızca üç dakika sonra skorda dengeyi sağladı. Fernando Boldrin’in kullandığı duran topta kaleci Ersin Destanoğlu büyük bir hata yaptı. Ersin’in bu ikramını geri çevirmeyen Joel Pohjanpalo, skoru 1-1’e getiren golü kaydetti. Ancak Beşiktaş, kalesinde gördüğü gole çabuk reaksiyon verdi. Genç yıldız adayı Emirhan İlkhan, 60. dakikada sahneye çıkarak nefis bir gole imza attı. Maçın kırılma anı ise 67. dakikada yaşandı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Güven Yalçın, yaptığı vuruşta Gökhan Akkan’ı geçemedi. Bu pozisyonun ardından moral bulan ev sahibi, maçtaki ikinci golünü atan Joel Pohjanpalo ile skorda yeniden dengeyi sağladı. Maçın 85. dakikasında ise büyük gerginlik yaşandı. Çaykur Rizespor’un kaptanı Gökhan Gönül, Umut Meraş’a yaptığı sert hareketin ardından ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kart ile oyundan atıldı. Bu pozisyonun ardından sahada çıkan gerginliğin faturası, Francisco Montero’ya kesildi. Montero da ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kart ile tıpkı Gökhan Gönül gibi oyundan atıldı. Karşılaşma ise 2-2 eşitlik ile sona erdi. 

Çaykur Rizespor deplasmanından beraberlik ile ayrılan Beşiktaş, lider Trabzonspor’un 20 puan gerisine düştü. Ev sahibi ise puanını 18’e çıkardı. 

Emirhan İlkhan (17 yaş 222 gün), Batuhan Karadeniz’den (Ekim 2008’de 17 yaş 165 gün) bu yana Süper Lig’de gol atan en genç Beşiktaş oyuncusu oldu. (OPTA)

Süper Lig’in 20. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Trabzonspor 1-0 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Gaziantep FK 3-1 VavaCars Fatih Karagümrük

Aytemiz Alanyaspor 1-1 Medipol Başakşehir

Kasımpaşa 3-1 Atakaş Hatayspor

Galatasaray 0-1 GZT Giresunspor

İttifak Holding Konyaspor 0-1 Demir Grup Sivasspor

Göztepe 4-0 Fraport-TAV Antalyaspor

Yukatel Kayserispor 1-0 Altay

Çaykur Rizespor 2-2 Beşiktaş

Süper Lig’de 20. hafta, Fenerbahçe ile Adana Demirspor arasında oynanacak karşılaşmanın ardından sona erecek. Müsabaka, saat 20.00’de başlayacak. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.