Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda ikinci gün: Oynanan tüm müsabakalar, 1-0’lık skorlar ile sonuçlandı

Afrika Uluslar Kupası, dün (10 Ocak) oynanan dört karşılaşma ile devam etti. B Grubu’nda Senegal, Zimbabve’yi 90+7. dakikada Sadio Mane’nin penaltı golü ile mağlup ederken Gine, Malavi’yi 35. dakikada Issiaga Sylla’nın attığı gol ile yendi. C Grubu’nda Fas, turnuvanın favorilerinden Gana’yı 83. dakikada Sofiane Boufal’ın golü ile geçti. Gabon ise Komor’u Süper Lig’in geçen sezonki gol kralı Aaron Boupendza’nın golü ile mağlup etti. Kupada heyecan, bugün (11 Ocak) üç karşılaşma ile devam edecek.

Senegal, Zimbabve’yi son dakikada yıktı

Kamerun’un ev sahipliğini yaptığı Afrika Uluslar Kupası’nda B Grubu karşılaşmaları başladı. Turnuvanın favorilerinden Senegal, görece zayıf Zimbabve ile kozlarını paylaştı. Ancak eski Galatasaraylı Norman Mapeza’nın ekibi, Senegal’e zorlu anlar yaşatmayı başardı. Müsabakanın beraberlik ile sona ereceği beklenirken sahneye Liverpool’un yıldız ismi Sadio Mane çıktı. Mane, Senegal’in 90+7. dakikada kazandığı penaltı vuruşunu gole çevirerek ülkesine üç puanı getiren isim oldu. 

Senegal’i Zimbabve karşısında galibiyete taşıyan Sadio Mane, maçın oyuncusu seçildi. 

Senegal-Zimbabve karşılaşmasının özet görüntüleri:

Gine, Malavi’yi tek gol ile geçti

Ahmadou Ahidjo Stadyumu, Gine-Malavi karşılaşmasına ev sahipliği yaptı. B Grubu mücadelesinde Gine, rakibini Issiaga Sylla’nın 35. dakikada attığı gol ile mağlup etmeyi başardı.

Senegal grubun ikinci haftasında Gine ile karşılaşırken Zimbabve, Malavi ile kozlarını paylaşacak. 

Gine-Malavi karşılaşmasında maçın oyuncusu Naby Keita seçildi.

Gine-Malavi karşılaşmasının özet görüntüleri:

Fas, Gana’yı yenerek gövde gösterisi yaptı

C Grubu’nun açılış maçında Fas ile Gana karşı karşıya geldi. ”Erken final” olarak gösterilen müsabaka, dengeli bir oyuna sahne oldu. Ancak 83. dakikada sahneye çıkan Sofiane Boufal, kaydettiği gol ile Fas’ı bu kritik maçta galibiyete taşıdı. 

Fas-Gana karşılaşmasında maçın oyuncusu, Sofiane Boufal seçildi. 

https://twitter.com/CAF_Online/status/1480603626536120328?s=20

Fas-Gana karşılaşmasının özet görüntüleri:

Aaron Boupendza, Gabon’a üç puanı getirdi

C Grubu’nun diğer maçında Komorlar ile Gabon karşı karşıya geldi. Maçın mutlak favorisi olarak gösterilen Gabon, 16. dakikada öne geçmeyi başardı. Patrice Neveu’nun ekibine galibiyeti getiren golü, Atakaş Hatayspor forması ile Süper Lig’de 2020-2021 sezonunu gol kralı olarak tamamlayan Aaron Boupendza kaydetti. 

Gabon, gelecek maçta Gana ile karşılaşırken, Fas ise Komorlar ile kozlarını paylaşacak. 

Gabon-Komorlar karşılaşmasında maçın oyuncusu, Aaron Boupendza seçildi.

Aaron Boupendza’nın Gabon’a galibiyeti getiren golü:

Afrika Uluslar Kupası’nda heyecan bugün (11 Ocak) Nijerya-Mısır, Sudan-Gine Bissau ve Cezayir-Sierra Leone karşılaşmaları ile devam edecek. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler