Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’daki temsilcilerimiz bu hafta ne yaptı? (17): Cengiz Ünder, Olimpik Marsilya’yı galibiyete taşıdı

Avrupa’daki liglerde 2021-2022 sezonu heyecanı devam ediyor. Bu liglerde forma giyen temsilcilerimizin takımlarındaki performansları ise hem ülkemizdeki futbolseverleri hem de Türkiye A Milli Futbol Takımı’nı yakından ilgilendiriyor. Medyascope Spor Servisi olarak, Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden futbolcularımızın bu haftaki performanslarını sizin için derledik.

Cengiz Ünder, Olimpik Marsilya’yı galibiyete taşıdı

Milli futbolcumuz Cengiz Ünder’in formasını giydiği Olimpik Marsilya, Bordeaux’u 1-0 mağlup etti. Marsilya’ya galibiyeti getiren golü, Cengiz Ünder kaydetti. 

Cengiz Ünder’in Bordeaux karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 27

Pas yüzdesi: %85,2

Kilit pas: 0

Çalım: 1

Top çalma: 0

Şut: 5

Gol: 1

Asist: 0

Maç puanı: 7,45

Cengiz Ünder’in Olimpik Marsilya’ya galibiyeti getiren golü:

Inter’den zirve yarışında kritik galibiyet

Inter, zirve yarışında büyük öneme sahip karşılaşmada Lazio’yu 2-1 mağlup etmeyi başardı. Inter’de forma giyen milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, Lazio maçının kadrosunda yer almadı. 

Atalanta, Udinese’yi farklı geçti

Milli futbolcumuz Merih Demiral’ın formasını giydiği Atalanta, deplasmanda Udinese’yi 6-2 mağlup etti. Merih, karşılaşmayı yedek kulübesinden takip etti. 

Milli futbolcularımız Orkun Kökçü ve Ali Akman’ın takımları, devre arası nedeniyle bu hafta maça çıkmadı. Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in formasını giydiği Lille’in Lorient maçı ise kulüplerde çıkan koronavirüs vakaları nedeniyle ertelendi. 

Çağlar Söyüncü, Ozan Kabak ve Ozan Tufan’ın top koşturduğu İngiltere Premier Lig’de 22. hafta, 14 Ocak Cuma günü oynanacak Brighton-Crystal Palace karşılaşması ile başlayacak. 

İngiltere Premier Lig’de 22. hafta oynanacak karşılaşmalar:

Brighton-Crystal Palace 

Manchester City-Chelsea

Newcastle United-Watford

Burnley-Leicester City

Norwich City-Everton

Wolverhampton-Southampton

Aston Villa-Manchester United

Liverpool-Brentford

West Ham United-Leeds United

Tottenham-Arsenal 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.