Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen: “İstanbul’a kayyum niyeti varsa bu AKP’nin erimesini ve dağılmasını hızlandırır”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “terör” teftişini Medyascope‘a değerlendirdi. Ekmen, teftişin detaylarını bilmediklerini ama iktidarın ve yargının pratikleri nedeniyle soruşturmaya şüphe ile baktıklarını söyledi.

“İmamoğlu’nun açıklamasını doğru bulmadım”

Ekmen, iktidarın İstanbul’a kayyum atama niyeti varsa bunun AKP’nin erime ve dağılma sürecini hızlandıracağını belirterek, “İktidar, önce karar verip sonra dosya oluşturuyor. Özellikle 2019 yerel seçimlerinden sonra bölgede atadıkları kayyumları nasıl attıklarını çok iyi biliyoruz. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ‘Yargı elinde, emniyet elinde, gereğini yapın’ açıklamasını da doğru bulmadım. Yargının durumu ortada iken bu açıklama doğru olmamıştır. Hele soruşturmaya gerekçe gösterilen bir iddianamede Kürtçe kelimeleri PKK ile özdeşleştiren ve terörize eden bir yargıdan ne beklenebilir” dedi.

“Devleti yöneten Bahçeli ve Perinçek”

Türkiye’nin bu ekonomik şartlarda erken seçime gitmesini ihtimal dahilinde görmediğini de söyleyen Ekmen, şöyle devam etti:

“Ama buna da Bahçeli karar verecektir. Erdoğan’ın yüzünü seçmene gösterip seçmenden oy alıyorlar ama devleti yöneten ve kararları alan Bahçeli ve Perinçek’tir. Bahçeli, askıda ekmek kampanyası ile Berat Albayrak’ın ipini geçmişte çekti. Bu yaşadığımız ekonomik sıkıntı, ülkede adalet olmadığı içindir. Bu ülkede bırakın insanların hukuk güvenliğini, insanların kanun güvenliği kalmamıştır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.