Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İttifak Holding Konyaspor futbolcusu Ahmet Çalık, trafik kazasında hayatını kaybetti

İttifak Holding Konyaspor forması giyen ve bir dönem Galatasaray’da top koşturan Ahmet Çalık (27), Ankara-Niğde yolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Süper Lig ekiplerinden İttifak Holding Konyaspor forması giyen Ahmet Çalık (27), Ankara-Niğde yolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Kaza, saat 09.00 sıralarında, Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi’nde meydana geldi. Çalık’ın kullandığı 06 CLK 94 plakalı araç, kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Kazayı gören kişilerin ihbarları ile bölgeye sağlık ekibi ve güvenlik güçleri sevk edildi. Kazayla ilgili inceleme başlatılırken sağlık görevlilerince yapılan kontrolde araçta yalnız olan Ahmet Çalık’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Ahmet Çalık kimdir?

Ahmet Çalık, 26 Şubat 1994 tarihinde Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde doğdu. Çalık, futbola da doğduğu şehrin takımlarından Gençlerbirliği altyapısında başladı. Yeteneği ile kısa süre içinde dikkatleri üstüne çekti ve 2011 yılında profesyonel olup A takıma yükseldi. 

Türk sporunun genç yeteneği, stoper mevkisinde göstermiş olduğu performans ile Gençlerbirliği’nin vazgeçilmez isimlerinden biri oldu. Çalık, 2012-2013 sezonunda düzenli şekilde giymeye başladığı A takım formasını bir daha hiç bırakmadı. Gençlerbirliği formasını 125 kez terleten Çalık, bu karşılaşmalarda dört kez fileleri sarsmayı başardı. 

Ahmet Çalık’ın Gençlerbirliği’ndeki performansı, kendisine Galatasaray’ın kapılarını açtı. 2016-2017 sezonunun devre arasında Galatasaray’a transfer olan Çalık, sarı-kırmızılı takımda beklentileri karşılamayı başaramadı. Genç futbolcu, Galatasaray’da toplam 56 kez forma giydi. Sarı-kırmızılı forma ile iki kez fileleri sarsan Ahmet Çalık’ın sözleşmesi, 2020 yılının Ekim ayında feshedildi. 

Galatasaray ile yollarını ayıran Ahmet Çalık, İttifak Holding Konyaspor ile iki yıllık sözleşmeye imza attı. Çalık’ın kariyeri, yeşil-beyazlı kulüpte yeniden çıkışa geçti. Yeşil-beyazlı kulübe transfer olur olmaz formayı sırtına geçiren Çalık, ilk sezonunda 33 resmi maçta ter döktü. Bu sezon ise hem Ahmet Çalık hem de takım için harika geçmekteydi. İlhan Palut yönetiminde çıkışa geçen İttifak Holding Konyaspor, 20 haftası tamamlanan ligde lider Trabzonspor’un en yakın takipçisi konumunda. Ahmet Çalık da bu başarının en büyük faktörlerinden biriydi. Çalık, takımı ile bu sezon 18 maça çıkmıştı. 

17 yaş altı milli takımdan itibaren milli takım formalarını sırtına geçiren Ahmet Çalık, 45 kez alt yaş kategorilerinde Türkiye için mücadele etti. Çalık, Türkiye A Milli Futbol Takımı formasını ise ilk kez 17 Kasım 2015 tarihinde Yunanistan ile oynanan özel maçta giydi. Ahmet Çalık, toplam sekiz kez A Milli Takım formasını taşımıştı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.