Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan AKP ve MHP milletvekillerine: “Fakir fukaranın değil soyguncuların yanında yer aldınız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü TBMM grup toplantısında konuştu. Açıklamalarında ekonomik sorunlara değinen Kılıçdaroğlu, yargı bağımsızlığı hakkında da değerlendirmelerde bulundu. 20 Aralık’ta dolar kurundaki hızlı düşüşün ardından kimlerin zenginleştiğinin araştırılması için verdikleri soru önergesinin reddedildiğini hatırlatan CHP lideri, AKP ve MHP milletvekillerine seslenerek, “Fakir fukaranın değil soyguncuların yanında yer aldınız” dedi.

Devletin iyi yönetilmediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, her alanda olduğu gibi ekonomide de adaletin bir an önce sağlanması gerektiğini belirtti: “Devleti sağlıklı yönetmek istiyorsanız ekonomide de adalet olması lazım. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım. Artık insanların elinden ekmekleri alınıyor. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Anayasa Mahkemesi Başkanı da adaletsizliği belirtiyor. Bu iktidar, yani tek kişilik hükümet, çoklu organ yetmezliği ile karşı karşıyadır. Şu an devlet yönetilmiyor. Güçler aslında siyasi otoriteye yön veriyor. Bazıları uyuşturucu baronları, bazıları dolar baronları, bazıları tefeci baronları, bunlara yön veriyor.”

“AK Parti ve MHP’li milletvekilleri soyguncuların yanında yer aldı”

20 Aralık gecesi dolar kurunda yaşanan hızlı düşüş ve CHP’nin konuya ilişkin verdiği soru önergesinin TBMM Genel Kurulu’nda reddedilmesi hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, “Toplum bunun farkında. 20 Aralık gecesi birileri milyarlarca lira para kazandı. Bunu araştıralım dedik. AKP ve MHP milletvekilleri fakir fukaranın yanında değil soyguncuların yanında yer almıştır. 84 milyon insan soyuluyor. Devleti kim soydu araştıralım diyoruz, ’Hayır, araştırmayın’ diyorlar. Siz o soyguncuların ortağı mısınız?” diye sordu.  

Bahçeli’ye vatandaşlık tepkisi

CHP lideri, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla “Türk Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte” değişikliğe gidilmesini de değerlendirdi. Değişiklik üzerinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yüklenen Kılıçdaroğlu, “500 bin dolara vatandaşlık satıyorsun. E hani siz milliyetçiydiniz? Dolar baronlarına, uyuşturuculara, tefecilere 500 bin dolar karşılığında vatandaşlık veriyorsunuz. Türkiye’yi en güvensiz ülke haline getirdiler” diye konuştu.

“Bu esnaf nasıl geçinecek?”

Elektrik ve akaryakıt zamlarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bir yılda akaryakıta 46 kez zam geldi. Galiba trafik sorununu böyle çözecekler. Elektriğe yüzde 127 zam, insaf ya! Bu esnaf nasıl geçinecek?” dedi.

“Altı ayda hepsini düzelteceğiz”

İktidara geldikten sonra, altı ay içinde ülkenin bütün sorunlarını çözeceklerini savunan Kılıçdaroğlu sözlerini, “Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Türkiye’nin bütün çarkları üretim diye dönecek. Altı ay içinde hepsini düzelteceğiz” diyerek noktaladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.