Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kültür & Tarih Sohbetleri (250): “Hammer-Doğu’nun Kâşifi” kitabı üzerine Tuğba İsmailoğlu Kacır ile söyleşi

“Joseph von Hammer-Purgstall ayakları Avrupa’ya basan, aklı ve ruhu Asya’da dolaşan; Doğu’nun rüyalarını görüp Batı’nın dilini ko­nuşan, yani Batı’ya söyleyecekleri olan birisidir. Avrupa literatüründe daha çok Doğu’nun kapılarını Batı’ya açan bir oryantalist olması yönüyle öne çıkan Hammer, Türk literatüründe bilhassa Osmanlı İmparatorluğu Tarihi eserinden dolayı tarihçilik yönüyle ün kazanmıştır.”

Kültür & Tarih Sohbetleri’nde bu hafta Tuğba İsmailoğlu Kacır, Kronik Yayınları’ndan çıkan “Hammer – Doğu’nun Kâşifi” başlıklı kitabı üzerine Cengiz Özdemir ve Ozan Sağsöz’ün sorularını yanıtladı.

https://www.youtube.com/watch?v=dtQM-4209wo

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.