Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rakibinden yediği yumruk nedeni ile 10 gün komada kalan 26 yaşındaki Rus boksör hayatını kaybetti

Rus boksör Arest Saakyan, vatandaşı Igor Semernin ile çıktığı maçta rakibinden yediği yumruk nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve 10 gün boyunca komada kalmıştı. 26 yaşındaki boksör, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. 

Rus boksör Arest Saakyan, 26 yaşında hayatını kaybetti

Boks dünyası, acı bir haberle sarsıldı. Rus boksör Arest Saakyan, vatandaşı Igor Semernin ile Süper Orta Sıklet maçında Tolyatti şehrinde ringe çıktı. 26 Aralık 2021’deki müsabakanın mücadelenin başa baş geçmesi beklenmekteydi. Ancak beklentilerin aksine 21 yaşındaki Semernin, Saakyan karşısında ringi domine etti. Sekiz raunt olması planlanan müsabakada Saakyan’a büyük üstünlük kuran Semernin, son raundun bitmesine 1 dakika 21 saniye kala rakibini sol yumruğu ile nakavt etti. Semernin’in yumruğunun ardından yalpalayarak yere düşen Saakyan, bir daha ayağa kalkmayı başaramadı.

Sağlık ekiplerinin ringdeki müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan boksöre subdural hematom (kafa travması) teşhisi kondu. BoxingScene‘in aktardığına göre; Saakyan’ın acil olarak planlanan ameliyatı başarılı geçti fakat boksörün beyninde ciddi ödeme rastlandı. Saakyan, bu ödem nedeniyle 10 gün boyunca komada kaldı. Ermenistan asıllı Rus boksör Arest Saakyan, daha fazla yaşama tutunamadı ve doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti.

Arest Saakyan’ın ailesinden sitem

BoxingScene‘in haberine göre; Arest Saakyan müsabakaya çok kısa süre içinde hazırlanmak zorunda kaldı. Saakyan’ın kardeşi Svetlana Petoryan, Rus boksörün Igor Semernin ile karşılaştığı maça kadarlık bölümde 14 kilo verdiğini ve bu durumun da kardeşinin sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi. Arest Saakyan’ın ablası ise mücadelenin beşinci veya yedinci rauntlarda durdurulması gerektiğinin altını çizdi.

Igor Semernin ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda rakibinin ölümünün acısını paylaştığını belirtti. Semernin, ”Arest Saakyan bu gece vefat etti. Arest’in ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sizlerle bu acıyı paylaşıyor ve Arest’in yasını tutuyoruz. Huzur içinde yat Arest” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.