Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şirket ve kurumlar da döviz korumalı TL mevduat hesabı açabilecek

Döviz hesaplarının Türk Lirası (TL) mevduata dönüşüm esaslarında değişiklik yapıldı. Şirket ve kurumlar da artık döviz hesabını TL mevduata dönüştürebilecek. Tüzel kişiler altı ay veya bir yıl vadeli TL mevduat hesabı açabilecek. Bankalar ve Merkez Bankası tarafından belirlenen mali kuruluşlar ise uygulamadan yararlanamayacak.

Merkez Bankası tarafından döviz hesaplarının TL mevduata dönüşüm esaslarında değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre gerçek ve tüzel kişiler de döviz ve altın hesabını TL mevduata dönüştürebilecek.

Gerçek kişiler 3, 6 ve 12 ay vadeli, tüzel kişiler ise 6 veya 12 ay vadeli TL mevduat hesabı açabilecek.

Hesap sahibinin talep etmesi halinde, ABD doları, Euro ve İngiliz Sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri ile işlenmiş ve hurda altın karşılığı altın hesabı bakiyeleri, dönüşüm kuru üzerinden TL’ye çevrilebilecek.

Tebliğ hükümlerini Merkez Bankası Başkanı yürütecek.

Tebliğde, bankalar ve Merkez Bankası tarafından belirlenen mali kuruluşların ise uygulamadan yararlanamayacağı belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.