Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 20. hafta sona erdi: Adana Demirspor, Fenerbahçe’yi Younes Belhanda’nın golü ile geçti

Süper Lig’de 20. hafta, dün (10 Ocak) oynanan Fenerbahçe-Adana Demirspor karşılaşması ile sona erdi. Adana Demirspor, Enner Valencia’nın penaltı golü ile yenik duruma düştüğü maçta Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etmeyi başardı. Vincenzo Montella’nın ekibine galibiyeti getiren golleri, Gökhan İnler ve Younes Belhanda kaydetti. 

Adana Demirspor, Fenerbahçe’yi Kadıköy’de yendi

Fenerbahçe, Süper Lig’in 20. haftasında Adana Demirspor ile kozlarını paylaştı. Ülker Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı müsabaka karşılıklı pozisyonlar ile başladı. Adana Demirspor, 11. dakikada Matías Vargas ile gole çok yaklaşırken, Fenerbahçe ise İrfan Can Kahveci ve Enner Valencia’nın üst üste şutlarında kaleci Arijanet Muric’i geçmeyi başaramadı. Sarı-lacivertliler, dakikalar 27’yi gösterirken penaltı kazandı. Halil Umut Meler, ceza sahası içinde Valencia’nın Svensson’un müdahalesiyle yerde kalmasının ardından beyaz noktayı gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Ekvadorlu yıldız, takımını öne geçiren golü kaydeden isim oldu. Ancak Fenerbahçe’nin gol sevinci kısa sürdü. Yunus Akgün’ün pasında top ile buluşan Gökhan İnler, ceza sahası dışından jeneriklik bir gole imza atarak skorda dengeyi sağladı. İlk 45 dakika, Valencia ve Gökhan’ın golleri ile 1-1 sona erdi. 

Adana Demirspor, Ülker Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ikinci yarısına gol ile başladı. Kaan Kanak’ın sol kanattan açtığı ortaya hareketlenen Younes Belhanda, yaptığı vuruşta kaleci Berke Özer’i avlayarak takımını öne geçirdi. Adana Demirspor, ikinci yarının henüz başında bulduğu bu golün avantajını son dakikaya kadar korumayı başardı. Vincenzo Montella’nın ekibi, Kadıköy deplasmanından üç puan ile dönerek yenilmezlik serisini beş maça çıkardı. 

Sahasında Adana Demirspor’a mağlup olan Fenerbahçe, böylelikle lider Trabzonspor’un 17 puan gerisine düşmüş oldu. Vincenzo Montella’nın ekibi ise puanını 33’e çıkardı ve ligde dördüncü sıraya yerleşti. 

Fenerbahçe’yi 2-1 yenen Adana Demirspor, rakibini Ocak 1988’den bu yana Süper Lig’de ilk kez mağlup etti. (OPTA)

Adana Demirspor’un Fenerbahçe galibiyeti paylaşımı:

https://twitter.com/AdsKulubu/status/1480618471364997121?s=20

Süper Lig’in 20. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Trabzonspor 1-0 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Gaziantep FK 3-1 VavaCars Fatih Karagümrük

Aytemiz Alanyaspor 1-1 Medipol Başakşehir

Kasımpaşa 3-1 Atakaş Hatayspor

Galatasaray 0-1 GZT Giresunspor

İttifak Holding Konyaspor 0-1 Demir Grup Sivasspor

Göztepe 4-0 Fraport-TAV Antalyaspor

Yukatel Kayserispor 1-0 Altay

Çaykur Rizespor 2-2 Beşiktaş

Fenerbahçe 1-2 Adana Demirspor

Süper Lig’de 20. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.