Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener’den Erdoğan’a: “Artık o koltukta oturmayı hak etmiyorsun”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün (12 Ocak) partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Akşener, “Gel iktidar ve muhalefet el ele verelim, bu ülkenin lügatından kadın, genç ölümlerini silelim” dedi. Yeni ekonomi modelini sert sözlerle eleştiren İYİ Parti lideri, “Enflasyon canavarı her geçen gün paramızı da itibarımızı da eritiyor. Tüm bunlar olurken Sayın Erdoğan için saray sefası devam ediyor” diye konuştu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Seçimden seçime vatandaşa gider oy isterler, sonra yüzlerine bakmazlar” sözlerini eleştiren Akşener, “Milletimiz her gün fakirleşiyor. Enflasyon canavarı her geçen gün paramızı da itibarımızı da eritiyor. Tüm bunlar olurken Sayın Erdoğan için saray sefası devam ediyor” dedi. 

“Neydin ne oldun Sayın Erdoğan”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde aç kalan çocukların imdadına koştuğunu ancak şimdi vatandaş aç gezerken “lüks içinde sefa sürdüğünü” öne süren Akşener, “Şimdi kendi hatanı göremeyecek kadar kör, duyamayacak kadar da sağır bir adam oldun. Etrafını bol maaşlı şak şakçılarla çeviren acayip bir adam oldun” diye konuştu.  

İYİ Parti lideri, ekonominin giderek daha kötü bir hale geldiğini şu cümlelerle dile getirdi: “Bizden beklenen Nebati bakanın gözlerinin içine bakmamız, peki bakınca ne görüyoruz? Ekonomiyi giderek içinden çıkılmaz bir hale gelirken, ‘Siz en fazla maaşınızı kaybederseniz’ diyen bir cahil görüyoruz.”  

“AKP’nin yönetim modeli, çağdışı anlayıştan başka bir şey değil”

Akşener, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı işsizlik verilerini ise şöyle değerlendirdi: “14-24 yaş aralığındaki işsiz gençlerimizdeki artışın 120 bin kişi olduğunu gördük. İşgücüne dahil olan 118 bin genç kadının sadece 13 bini iş bulabilmişken 105 bin genç kadın işsizler ordusuna katılmış. Kayıtdışı çalışan sayısında 688 bin kişilik artış var. Bu kayıtdışı çalışan artışının çoğu kadın istihdamında gerçekleşmiş. AKP’nin yönetim modeli kadınları ve gençleri dışlayan, çağdışı anlayıştan başka bir şey değil.”  

“Kendi beceriksizliğinizi gençlere yükleyemezsin”

“Baş ekonomist bu durumdayken ekonomi ekibi de yaptıkları hataların üzerini örtebilmek için ileride daha büyük faturalar ödemek zorunda kalacağımız yeni faturalara imza atıyor” diyerek Erdoğan’ı eleştiren Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Türk Lirası tarihinin en itibarsız dönemine girdi. Attığı sorumsuz adımlar yüzünden Merkez Bankası’nın politika faizleri düştü ama diğer tüm faizleri yükseldi. MÜSİAD Başkanı bile faizlerin düşüşünün iş dünyasına yansımadığını söyledi. Kendi beceriksizliğinin faturasını, bu ülkenin gençlerinin sırtına yükleyemezsin. Ayıptır, günahtır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençleri yoksulluğa mahkûm ettiğini söyleyen Akşener, “Sosyal devlet olma görevini, vakıflara, derneklere, cemaat ve tarikatlara bıraktığınız bir durumda fakir ne yapacak? Çocuğunu vakıf, dernek adı altında kurulmuş okullara, yurtlara bırakacak. Önce aileleri mahkûm ediyorsunuz, sonra çocukları. O çocukların hayallerini elinden aldınız Sayın Erdoğan. 20 yıllık dev iktidarının sonunda gençleri yoksulluğa mahkûm etmişsen, geleceklerinin önüne setler örmüşsen sen artık o koltukta oturmayı hak etmiyorsun demektir” diye konuştu.  

“Asıl mesele eğitimin vasatlaşması” 

Cumhuriyetin en temel vasıflarından birinin eğitimde fırsat eşitliği olduğunu söyleyen Akşener, “Eğitime erişimin sağlanması durumunda sınıfsal arası geçirgenliğin yaşandığı bir Türkiye vardı. Asıl mesele eğitimin vasatlaşmasıdır. Sosyal devlet olma hakkını, görevini, zorunluluğunu vakıflara, derneklere, cemaat ve tarikatlara bıraktığını bir anlayışla fakir fukara bedelsiz, ücretsiz kaldığı, okuduğu okullara, yurtlara mahkûm edildi” dedi.

“Gel iktidar ve muhalefet el ele verelim, bu ülkenin lügatından kadın, genç ölümlerini silelim”

İYİ Parti lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu çağrıda bulundu:

“Artık yeter, bu ölümlerin durması gerekiyor. Senin de çocukların, torunların var. Bu ölümlere benim üzüldüğüm gibi senin de üzüldüğünü biliyorum, bunun siyasi bir yanı yok. Her hafta çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız ölüyor. Ölümlerin ardından tweetler atmak yetmiyor. Kaybettiğimiz her gencin ardından üzüntü beyanlarında bulunmak, öldürülen her kadının ardından ağıt yakmak yetmiyor. Gel iktidar ve muhalefet el ele verelim bu ülkenin lügatından kadın, genç ölümlerini silelim. Ben ve partim, açık yüreklilikle her türlü katkıyı vermeye hazırız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.