Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ermenistan ile normalleşme: Erivan’a ilk uçuş 2 Şubat’ta

Türkiye ile Ermenistan’ın özel temsilcilerinin ilk görüşmesi yarın (14 Ocak) Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenecek. Görüşme öncesinde iki ülke arasındaki uçuşların da şubat ayı içinde başlayacağı bildirildi.

Reuters’ın haberine göre, Pegasus Havayolları ile Moldova merkezli FlyOne şirketinin İstanbul-Erivan seferleri şubat ayında başlayacak. Haberde Pegasus’un Erivan’a ilk seferinin 2 Şubat’ta, dönüş seferinin de 3 Şubat’ta düzenleneceği belirtildi. Pegasus’un sözcüsü, haftada üç kez karşılıklı sefer olacağını da sözlerine ekledi.

Rusya’nın devlet haber ajansı TASS’ın bildirdiğine göre de FlyOne şirketinin Erivan kalkışlı uçuşunun da 2 Şubat’ta yapılması planlanıyor.

Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu aralık ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) bütçe görüşmeleri sırasında Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşme sürecinin başlayacağını duyurmuş ve en kısa zamanda iki ülke arasında özel temsilciler atanacağını belirtmişti. Çavuşoğlu’nun bu açıklamalarının ardından eski Vaşington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Ermenistan Özel Temsilcisi olarak görevlendirilmişti. Ermenistan tarafında da Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan bu göreve atanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, 5 Ocak’ta ise Türkiye ve Ermenistan özel temsilcileri arasındaki ilk toplantının 14 Ocak’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenleneceğini duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.