Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Süper Kupası’nda zafer Inter’in

İtalya Süper Kupası, dün gece (12 Ocak) Inter ile Juventus arasında oynanan final karşılaşmasıyla sahibini buldu. Weston McKennie’nin golü ile öne geçen Juventus, Lautaro Martinez’in penaltısına engel olamayınca karşılaşmanın normal süresi 1-1 sona erdi. Inter, uzatma dakikalarının son saniyesinde Alexis Sanchez’in kaydettiği gol ile kupaya uzanan taraf olmayı başardı. Mavi-siyahlı ekip, böylelikle altıncı Süper Kupası’nı müzesine götürdü. 

Inter, Alexis Sanchez’in golü ile kupaya uzandı

İtalya Süper Kupası’nda final heyecanı, dün (12 Ocak) Giuseppe Meazza Stadyumu’nun ev sahipliğinde yaşandı. Geçen sezonun lig şampiyonu Inter ile kupa şampiyonu Juventus, kupayı müzelerine götürebilmek için karşı karşıya geldi. 

Dev finale etkili başlayan Inter, ilk bölümde aradığı golü bulamadı. Mavi-siyahlı ekibin baskısını kıran Juventus, 25. dakikada Weston McKennie’nin golü ile öne geçti. Ancak Torino temsilcisinin gol sevinci oldukça kısa sürdü. 35. dakikada Edin Dzeko’nun ceza sahası içinde düşürülmesiyle penaltı kazanan Inter’de topun başına Lautaro Martinez geçti. Arjantinli yıldız, şık bir penaltı vuruşuna imza atarak skorda dengeyi sağladı. Her iki takım da kalan dakikalarda istediği oyunu sahaya yansıtmakta zorlandı. Müsabakanın normal süresi 1-1 sona erdi. 

Uzatma dakikalarındaki kontrollü futbolun ardından penaltı vuruşlarına geçilecek an beklenmeye başlanmıştı ki sahneye Alexis Sanchez çıktı. Inter’in Şilili yıldızı, 120+1. dakikada Juventus filelerini sarsarak takımına galibiyeti getiren isim oldu. Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nun 120 dakika formasını terlettiği Inter, böylelikle Süper Kupası’yı altıncı kez müzesine götürdü. 

Alexis Sanchez’in Inter’e kupayı getiren golü:

Inter’in sosyal medya hesapları, Alexis Sanchez’in Juventus’a attığı golün ses kaydını paylaştı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.