Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan belediye başkanlarına “Enes Kara” talimatı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak’ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Daha 2023 seçimlerinde adaylarının kim olduğu belli değil. CHP’nin kendi içindeki adaylık mücadelesi kavgaya dönüşmüş durumda” sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Seçim tarihini belirlesin biz adayımızı belirleyeceğiz” dedi. Üniversite öğrencisi Enes Kara’nın yaşamına son vermesiyle ilgili açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Enes’in videosunu izlediğimde her vatandaşın olduğu gibi benim de yüreğimde bir şeylerin koptuğunu gördüm. Bizim bir taahhüdümüz var. İki yıl içinde yurt sorunu çözülecek Türkiye’de. Belediye başkanı arkadaşlarıma Ankara’ya dönünce talimat vereceğim. Diyeceğim ki ‘Size gelen herhangi bir öğrenci yurtta barınamadığını, huzur içinde çalışamadığını, özgürlük alanın sınırlandırıldığını, rahat olamadığını, karnını doymadığını ifade ediyorsa özel bir telefon hattı vereceğiz.’ Bu telefon hattını kamuoyuyla paylaşacağız. Bizim belediyelerimizin olmadığı yerde bizim milletvekillerimize mutlaka ulaşın.”

Çık karşıma kardeşim”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü (12 Ocak) grup toplantısında kendisi hakkında yaptığı eleştirilere yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Benden uzak beni eleştiriyorsun. Çıkarsın karşıma iki uygar insan gibi tartışırız. Senin taraftarların da izlerler, beni de bütün vatandaşlar izlerler. Yani hem benden çekiniyor, arkaya dolanıyor, arkadan bir sürü laf ediyor. Ya sen çık karşıma kardeşim! Otur, beraber tartışalım. Türkiye de izlesin yani. Kaybedeceğimiz bir şey yok ki zaten. İki uygar insan gibi oturur tartışırız” dedi.

“Seçim tarihini belirlesin adayımızı belirleyeceğiz”

Erdoğan’ın “Daha 2023 seçimlerinde adaylarının kim olduğu belli değil. CHP’nin kendi içindeki adaylık mücadelesi kavgaya dönüşmüş durumda” sözlerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Gayet güzel. Seçim tarihini belirlesin biz adayımızı belirleyeceğiz. Seçim tarihini belirlemiyor. ‘Adayınız kim?’ Adayımızı açıklamamız için senin ‘Ben erken seçim istiyorum, sandığı getiriyorum. Bay Kemal gel sen de oy kullan’ demesini bekliyoruz, söylemiyor” diye konuştu.

“Ne yaparsa yapsın, beyefendi gidici artık”

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik, “Edirne’deki İmralı’ya hesap verecek” sözlerini ise şöyle değerlendirdi: “Gidip İmralı’da masaya oturan kimdi? Şimdi İmralı’nın postacılığına soyunmuş, öyle anlaşılıyor. Posta memuru mu kendisi? Gidip tezgahı kuran, konuşan, medet uman o. Yerel seçimlerde ne yaptı? Yerel seçimlerde de ona bir akademisyen gönderdi. ‘Acaba bize oy verebilirler mi?’ diye. Selamlarını getirdi. Devletin televizyonunda bunu canlı yayınladılar. Şimdi dönüp bizi suçluyor. Ne yaparsa yapsın, beyefendi gidici artık. Millet tahammül edemiyor. Yalana, zamma, haksızlığa tahammül edemiyor. Gidecek.”

Belediye başkanlarına “Enes Kara” talimatı

Yaşamına son veren üniversite öğrencisi Enes Kara’ya ilişkin de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Enes’in videosunu izlediğimde her vatandaşın olduğu gibi benim de yüreğimde bir şeylerin koptuğunu gördüm. Yurt yapmak devletin görevidir. Kız, erkek öğrenciye devlet yurtlarında imkân sağlamak devletin görevidir. Bu yapılmadı, yapılmıyor. Bizim bir taahhüdümüz var. İki yıl içinde yurt sorunu çözülecek Türkiye’de. Bu tür yurtlarda kalan öğrenciler bir sorun, sıkıntı ile karşılaşıyor, ‘Bu yurttan memnun değiliz ama gidecek yurdumuz yok’ diye düşünüyorlarsa bütün belediye başkanı arkadaşlarıma Ankara’ya dönünce talimat vereceğim. Diyeceğim ki ‘Size gelen herhangi bir öğrenci yurtta barınamadığını, huzur içinde çalışamadığını, özgürlük alanın sınırlandırıldığını, rahat olamadığını, karnını doymadığını ifade ediyorsa özel bir telefon hattı vereceğiz.’ Bu telefon hattını kamuoyuyla paylaşacağız. Diyeceğiz ki belediye başkanlarımıza, ‘Bu öğrencilerin varsa sorununu mutlaka çözün’. Bizim belediyelerimizin olmadığı yerde bizim milletvekillerimize mutlaka ulaşın. Yaşanan şey dram, hepimizi derinden sarsan dram. Güzel Türkiye’de gençlerimiz özgür olmalı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.