Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meclis’te kavga: AKP ve CHP milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü

AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yönelik sözlerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay cevap verdi. Altay konuşurken, AKP’li ve CHP’li milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

TBMM Genel Kurulu’nda, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunların araştırılması amacıyla verdiği araştırması önergesi görüşüldü. Önerge hakkında söz alan AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşı Turkovac ilgili açıklamasını hatırlatarak CHP’ye tepki gösterdi. Tamer, “Bakın, bir Turkovac aşısı imal edildi. Dünyada dokuz ülkeden biri olan Türkiye’yi eleştirmekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Ya, bir kere alkışlayın. Türk Tabipleri Birliği, ne olduğu belli olmayan bir kurum. Ben, onu kabul etmiyorum doktor olarak. Kalkmış, eleştirmeye kalkıyor. Ona da en iyi cevabı, gerekli cevabı Hacettepe Üniversitesi’nin hocalarından Prof. Dr. Serdar Üstün verdi” dedi.

Almanya’daki gazetelerin TTB’nin açıklaması üzerinden Turkovac aşını eleştirdiğini söyleyen Tamer, şöyle devam etti: “Arkadaşlar, bu bir milli meseledir. Hiç olmazsa bu milli meselede yanımızda olun be! Her zaman karşımızdasınız, onun için yanımızda olun. Ne yaparsanız yapın, ne getirirseniz getirin sağlık çalışanlarının emeklerini size de yem etmeyeceğiz, gereğini de vereceğiz.”

AKP ve CHP’li vekiller birbirinin üzerine yürüdü

Tamer’in konuşmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Şimdi, burada, siyasi etik ve edebe yakışmayan bir konuşmayı ibretle izledik” dedi. AKP sıralarından “Aaa” sesleri yükselince Altay, “Aaa yok” diye yanıt verdi. Bunun üzerine AKP ve CHP milletvekillerinin birbirlerinin üzerine yürüdü. Yaşanan gerginlik nedeniyle oturuma ara verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.