Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sibirya’da -20 derecede bulunan üç günlük bebeğin durumu iyi

Rusya’nın Sibirya bölgesinin Sosnovka Köyü yakınlarında yürüyüş yapan beş genç, yumurta kolisinin içinde terk edilmiş bir bebek buldu. -20 derecede donmak üzere bulunan bebek hemen hastaneye kaldırıldı ve durumunun iyi olduğu açıklandı.

Bebeğin bulunduğunda üç günlük olduğunu düşünen polis yetkilileri, reşit olmayan bir çocuğu öldürmeye teşebbüsle ilgili adli soruşturma kapsamında bebeğin annesini bulmak için çalışma başlattı.

Bebeği bulan gençlerden birinin ebeveynleri, bebeği evlat edinmek istediklerini açıkladı. Ancak ailenin, bebeğin akrabalarının bulunup bulunmayacağını beklemesi gerekiyor. 

Rus gazetesi NGS’ye konuşan bebeği bulan gençlerden birinin babası olan Dmitry Litvinov, beş arkadaşın Ortodoks Noel Günü’nde çıktıkları yürüyüş sırasında bebeği bulduklarını söyledi. Bebeğin paçavra gibi bir battaniyeye sarılı olduğunu söyleyen Litvinov, kendisinin ve eşi Anna’nın oğulları Renat tarafından hemen olay yerine çağrıldığını belirtti. Çift, bebeğin donmuş olabileceğinden korkarak bebeği arabayla bir hastaneye götürdü.

Bölge Sağlık Bakanlığı’ndan paylaşılan açıklamada, bebeğin hastaneye geldikten sonra bir doktor tarafından hızla muayene edildiği, kollarının ve bacaklarının ısıtıldığı belirtildi. Sağlıklı olduğu anlaşılan bebek, halen tedavi gördüğü çocuk hastanesine nakledildi.

Litvinov çifti bebeği evlat edinmek için bekleyecek 

Dmitry Litvinov (solda), eşi Anna (sağda)

NGS’ye konuşan Anna Litvinova, kendisinin ve hastane personelinin çocuğun sağlığının iyi olduğunu duyduklarında ağladığını söyledi.

Halihazırda üç oğlu olan çift, şimdi de bu bebeği evlat edinmek istiyor. Ama çocuğun akrabalarının bulunup bulunamayacağını öğrenmek için beklemek zorunda olan çiftin, akrabalar bulunamazsa, önce evrak toplaması, ardından da özel bir kurstan geçmesi gerekiyor.  

Kaynak: BBC

Derleyen: Emine Bıçakcı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.