Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Yahudileri cemaatinin onursal başkanı Bensiyon Pinto hayatını kaybetti

Türkiye Yahudileri cemaatinin onursal başkanı Bensiyon Pinto (86) hayatını kaybetti. Türk Yahudi Toplumu’nun sosyal medya hesabından, “Bensiyon Pinto’muzu kaybettik. Ailesine, dostlarına ve Türkiye’mize başsağlığı dileriz” paylaşımında bulunuldu.

Türkiye Yahudileri cemaatinin onursal başkanı Bensiyon Pinto 86 yaşında hayatını kaybetti. Türk Yahudi Toplumu’nun Twitter hesabından paylaşılan açıklamada, “Türkiye’mize ve toplumumuza uzun yıllar özveri, sevgi, inanç ve tüm benliğiyle hizmet etmiş, TYT başkanımız, onursal başkanımız, hepimizin hocası, vefa timsali, örnek insan Bensiyon Pinto’muzu kaybettik. Ailesine, dostlarına ve Türkiye’mize başsağlığı dileriz” denildi.

Bensiyon Pinto kimdir?

Bensiyon Pinto 1936 yılında İstanbul Beyoğlu’nda, Şişhane semtinin Kuledibi Mahallesi’nde doğdu. İlkokulu Karma Musevi İlkokulu’nda okuduktan sonra ortaokul ve lise eğitimini Saint Benoit Fransız Lisesi’nde tamamladı.

1963’te Musevi cemaati tarafından kurulan İstanbul Yıldırımspor’un kurucuları arasında bulunan Pinto, Türk Yahudi cemaati ile faaliyetlerine 1954 yılında başladı. 1976 yılında Türkiye Hahambaşılığı’nda maliye bölümünün başına geçti. 1979 yılında Hahambaşılık Müşavirleri’nin başkan vekilliğini üstlendi.

1984 yılından 1989 yılına kadar cemaatteki faaliyetlerini durduran Pinto, 1989 yılından 2003 yılına kadar Türkiye Yahudileri cemaatinin başkanlığını üstlendi. Eti Pinto ile evli olan Bensiyon Pinto’nun iki oğlu var.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.