Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan’da #MeToo davası: Olimpiyat şampiyonu sporcu, antrenörünü 11 yaşındayken kendisine tecavüz etmekle suçluyor

Yunanistan’da eski olimpiyat şampiyonu Sofia Bekatorou’nun cinsel istismara uğradığını açıklamasının ardından başlayan MeToo hareketinin yankıları sürüyor. 21 yaşındaki genç bir sporcunun 11 yaşındayken kendisine tecavüz ettiğini açıklayarak şikayetçi olduğu yelken antrenörü Triandafilos Apostolou’nun yargılanmasına dün (12 Ocak) başkent Atina’da başlandı. 

İsmi gizli tutulan 21 yaşındaki yelken şampiyonu kadın, 11 yaşındayken Triandafilos Apostolou tarafından tecavüze uğradığını belirterek antrenörüne dava açmıştı. Apostolou, 12 yıl sonra dün (12 Ocak) hâkim karşısına çıktı.  

Genç sporcu, eski olimpiyat şampiyonu Sofia Bekatorou’nun tecavüze uğradığını açıklamasıyla başlayan #metoo hareketinden sonra Triandafilos Apostolou hakkında şikayette bulunmuştu. Dün görülmeye başlayan davada genç sporcunun yanında Bekatorou da vardı. 

2020 yılından bu yana tutuklu bulunan Apostolou ise tecavüz suçlamasını reddetti. Apostolou, geçen yıl basınla paylaştığı açıklamalarda da “Kızın 11 yaşından büyük olduğunu ve 18 yaşına geldiğinde kendisiyle evlenmek istediğini” söylemişti. 

Genç kadın, duruşmadan önce ANT1 TV’ye verdiği demeçte, dokuz yaşından beri cinsel, sözlü tacize ve tecavüze uğradığını belirterek “Bir çocuğun suçlanamayacağını anlamam 10 yılımı aldı” dedi.

Bekatorou
Sofia Bekatorou’nun başlattığı MeToo hareketi Yunan sporunda bir tabunun yıkılmasına neden oldu.

Kariyerinde iki olimpiyat şampiyonluğu bulunan eski yelken sporcusu Sofia Bekatorou, çevrimiçi bir video konferans esnasında, 1998 yılında adı açıklanmayan bir Yunan Yelken Federasyonu (HSF) yöneticisi tarafından otel odasında tecavüze uğradığını anlatmıştı. 

Bekatorou’nun yaşadıklarını anlatması, bir MeToo kampanyasına yol açmış, #metisofia etiketini kullanan sporcular, Aralık 2020’de kendilerine cinsel istismarda bulunan kişileri ifşa etmişlerdi. 

Kaynak: BBC

Derleyen: Emine Bıçakcı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.