Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda beşinci gün: Kamerun, Etiyopya karşısında gövde gösterisi yaptı

Afrika Uluslar Kupası, dün (13 Ocak) oynanan iki karşılaşma ile devam etti. A Grubu maçında turnuvanın ev sahibi Kamerun, Etiyopya’yı Karl Toko Ekambi (2) ve Vincent Aboubakar’ın (2) golleri ile 4-1 mağlup etti ve son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. Grubun diğer maçında ise Yeşil Burun Adaları ile Burkina Faso kozlarını paylaştı. Burkina Faso, rakibini Hassane Bande’nin kaydettiği gol ile yenerek grupta ikinci sıraya yükseldi. Afrika Uluslar Kupası’nda heyecan, bugün (14 Ocak) oynanacak dört karşılaşma ile devam edecek.

Kamerun, Etiyopya’yı farklı geçti

Kamerun’un ev sahipliğini yaptığı Afrika Uluslar Kupası’nda A Grubu’nun ikinci hafta maçları sona erdi. Ev sahibi, sahasında konuk ettiği Etiyopya’yı farklı geçti. Dawa Hotessa’nın golü ile henüz 4. dakikada yenik duruma düşen Kamerun, 8. dakikada Karl Toko Ekambi ile beraberliği yakaladı ve bu dakikadan sonra bir daha arkasına bakmadı. Toni Conceição’nun öğrencileri, ikinci yarının hemen başında bir dönem Beşiktaş’ta da forma giyen Vincent Aboubakar’ın attığı goller ile skoru 3-1’e getirdi. Aboubakar, böylelikle turnuvadaki gol sayısını dörde çıkarmış oldu. Maçın skorunu ise Kamerun’un ilk golünü atan Karl Toko Ekambi belirledi. 

Etiyopya engelini 4-1 ile geçen Kamerun, ikinci hafta sonunda puanını altıya yükselterek son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. Etiyopya ise henüz puan ile tanışamadı. 

Kamerun-Etiyopya karşılaşmasının özet görüntüleri:

Kamerun-Etiyopya karşılaşmasında maçın oyuncusu, Karl Toko Ekambi seçildi.

Kamerun, Afrika Uluslar Kupası’nda son 16 turuna yükselen ilk ekip oldu.

Burkina Faso’dan kritik galibiyet

A Grubu’nun diğer maçında Yeşil Burun Adaları ile Burkina Faso kozlarını paylaştı. İlk maçında Kamerun’a mağlup olan Burkina Faso, rakibini Hassane Bande’nin golü ile yenerek grupta ikinci sıraya yükseldi.

A Grubu’nun son haftasında Yeşil Burun Adaları Kamerun ile karşılaşırken, Burkina Faso ise Etiyopya ile kozlarını paylaşacak. 

Yeşil Burun Adaları-Burkina Faso karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://twitter.com/CAF_Online/status/1481756017704816642?s=20

Burkina Faso forması giyen futbolcular, Yeşil Burun Adaları galibiyetini doyasıya kutladı.

Yeşil Burun Adaları-Burkina Faso karşılaşmasında maçın oyuncusu, Ibrahima Toure seçildi.

A Grubu’nda ikinci hafta sonunda oluşan puan durumu:

Afrika Uluslar Kupası’nda heyecan, bugün (14 Ocak) Senegal-Gine, Malavi-Zimbabve, Fas-Komorlar ve Gabon-Gana karşılaşmaları ile devam edecek.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.