Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda altıncı gün: Gabon, Gana’yı son dakikalarda yıktı

Afrika Uluslar Kupası, dün (14 Ocak) oynanan dört karşılaşma ile devam etti. B Grubu maçlarında Senegal, Gine ile 0-0 berabere kalırken, Malavi ise Zimbabve’yi 2-1 mağlup etti. C Grubu maçlarında ise Fas, Komorlar’ı 2-0 mağlup ederek puanını altıya çıkardı ve adını son 16 turuna yazdırmayı başardı. Gabon ise büyük bir sürprize imza atarak turnuvanın favorilerinden Gana ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından puanını dörde yükselten Gabon, son maçlar öncesi avantajı eline geçirdi. 

Senegal ile Gine yenişemedi

Kamerun’un ev sahipliğini yaptığı Afrika Uluslar Kupası’nda B Grubu’nun ikinci hafta maçları sona erdi. Omnisport De Bafoussam Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Senegal ile Gine kozlarını paylaştı. Müsabakada gol sesi çıkmadı. Gine, bu beraberliğin ardından puanını dörde çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Senegal ise averajla ikinci sırada yer aldı. 

Senegal-Gine karşılaşmasının özet görüntüleri:

Senegal-Gine karşılaşmasında maçın oyuncusu, Naby Keita seçildi.

Malavi, umutlarını son haftaya taşıdı

B Grubu’nun diğer maçında Malavi ile Zimbabve karşı karşıya geldi. Malavi, Ishmael Wadi’nin golü ile yenik duruma düştüğü karşılaşmada rakibini Gabadinho Mhango’nun attığı goller ile 2-1 mağlup etmeyi başardı. Malavi, Zimbabve galibiyetinin ardından puanını üçe çıkardı. Zimbabve ise henüz puan ile tanışamadı. 

B Grubu’nun son haftasında Zimbabve, Gine ile karşılaşırken, Malavi ise Senegal ile kozlarını paylaşacak. 

Malavi-Zimbabve karşılaşmasında maçın oyuncusu, Gabadinho Mhango seçildi.

Fas, son 16 turuna yükseldi

C Grubu’nda ikinci haftanın açılış maçında Fas, Komorlar ile karşılaştı. Vahid Halilodzic’in ekibi, görece zayıf rakibi karşısında zorlanmadı. Turnuvanın favorilerinden Fas, Selim Amallah ve Zakaria Aboukhlal’ın golleri ile Komorlar’ı 2-0 yendi. Fas, bu galibiyetin ardından puanını altıya çıkardı ve son 16 turuna yükselmeyi garantiledi.

Fas-Komorlar karşılaşmasının özet görüntüleri:

Fas-Komorlar karşılaşmasında maçın oyuncusu, Salim Ben Boina seçildi. Komorlar’ın tecrübeli kalecisi, mağlubiyete rağmen performansı ile farkı önledi. 

Fas, Kamerun’un ardından son 16 turuna yükselen ikinci ekip oldu. 

Gabon, Gana’yı son dakikalarda yıktı

C Grubu’nun diğer maçında Gabon ile Gana kozlarını paylaştı. Turnuvanın favorilerinden Gana, bir dönem Fenerbahçe’de de forma giyen Andre Ayew’in 18. dakikada attığı gol ile öne geçti. Ancak Milovan Rajevac’ın öğrencileri, üstünlüğünü son dakikaya kadar korumayı başaramadı. Gabon, Jim Allevinah’ın 88. dakikada kaydettiği gol ile müsabakadan bir puan çıkarmasını bildi.

Gabon, Gana beraberliğinin ardından puanını dörde çıkardı ve ikinci sıradaki yerini korudu. Gana ise bir puanda kaldı. 

C Grubu’nun son haftasında Gabon, Fas ile karşılaşırken, Gana ise Komorlar ile kozlarını paylaşacak. 

Andre Ayew’in golü:

Gabonlu futbolcular ve taraftarlar, maç sonunda büyük sevinç yaşadı.

Gabon-Gana karşılaşmasında maçın oyuncusu, Andre Ayew seçildi.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.