Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 21. hafta heyecanı devam ediyor: Lider Trabzonspor, Sivas deplasmanında takıldı – Fraport-TAV Antalyaspor ile Fenerbahçe yenişemedi

Süper Lig’de 21. hafta, dün (15 Ocak) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Lider Trabzonspor, Leke James’in golü ile yenik düştüğü karşılaşmada Demir Grup Sivasspor ile berabere kaldı. Bordo-mavililere beraberliği getiren golü, Abdülkadir Ömür kaydetti. Günün kapanış maçında ise Fraport-TAV Antalyaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Müsabaka, Doğukan Sinik ve Jose Sosa’nın karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi. 

Günün diğer maçlarında VavaCars Fatih Karagümrük Çaykur Rizespor’u 2-0 mağlup ederken, Adana Demirspor ise Yukatel Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. 

Trabzonspor, Sivas deplasmanında iki puan bıraktı

Trabzonspor, Süper Lig’in 21. haftasında Demir Grup Sivasspor’a konuk oldu. Yeni 4 Eylül Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı müsabakanın 6. dakikasında, trajik bir kaza sonucu hayatını kaybeden Ahmet Çalık alkışlar ile anıldı.

Seyircisinin desteği ile karşılaşmaya başlayan Demir Grup Sivasspor, 20. dakikada skor avantajını eline geçirdi. Erdoğan Yeşilyurt’un ceza sahasına açtığı ortada kaleci Uğurcan Çakır büyük bir hata yaptı. Uğurcan’ın ikramını geri çevirmeyen Leke James, takımını öne geçiren isim oldu. Ancak Demir Grup Sivasspor’un gol sevinci oldukça kısa sürdü. Vitor Hugo’nun nefis pasında kaleci Ali Şaşal ile karşı karşıya kalan Abdülkadir Ömür, düzgün bir gol vuruşuna imza atarak skorda dengeyi sağladı. Müsabakanın ilk yarısı, James ve Abdülkadir’in karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi. 

Karşılaşmanın ikinci yarısına Trabzonspor hızlı başladı. 47. dakikada ceza sahası dışında top ile buluşan Marek Hamsik’in şutu, kaleci Ali Şaşal’ın bakışları arasında az farkla dışarı çıktı. Maçın kırılma anı ise 73. dakikada yaşandı. Kar yağışının etkisini artırdığı dakikalarda sahne alan Yusuf Erdoğan, kalecinin üstünden aşırttığı şutunda Camara’yı geçemedi. Malili stoper, çizgiden çıkardığı bu top ile takımını maçta tutmayı başardı. Karşılaşma ilk yarıda atılan karşılıklı goller ile 1-1 sona erdi. 

Demir Grup Sivasspor deplasmanından 1-1’lik beraberlik ile dönen Trabzonspor, puanını 50’ye yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Ev sahibi ise puanını 30’a çıkardı. 

Demir Grup Sivasspor futbolcusu Ahmet Oğuz’un, hayatını kaybeden arkadaşı Ahmet Çalık hakkındaki düşünceleri:

Fraport-TAV Antalyaspor ile Fenerbahçe yenişemedi

Fenerbahçe, Süper Lig’in 21. haftasında Fraport-TAV Antalyaspor ile kozlarını paylaştı. Antalya Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı müsabakanın 6. dakikasında, trajik bir kaza sonucu hayatını kaybeden Ahmet Çalık alkışlar ile anıldı. 

Müsabaka düşük tempoda başladı. Maçtaki ilk net gol pozisyonuna ise ev sahibi ekip girdi. Doğukan Sinik’in ortasında top ile buluşan Güray Vural’ın sert şutunda kaleci Berke Özer gole izin vermedi. İlk yarı, golsüz eşitlik ile sona erdi. 

İkinci yarıya Haji Wright’ın yakaladığı gol pozisyonu ile başlayan Fraport-TAV Antalyaspor, 66. dakikada ise direği geçemedi. Sol kanattan hareketlenen Güray Vural’ın içeriye çevirdiği top, üst direğe çarpıp dışarı çıktı. Fenerbahçe, maçtaki ilk isabetli şutunda gol atmayı başardı. Jose Sosa’nın 72. dakikada sol kanattan kullandığı serbest vuruş, doğrudan kaleye yöneldi ve ağlar ile buluştu. Ancak sarı-lacivertlilerin gol sevinci oldukça kısa sürdü. Fraport-TAV Antalyaspor’un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta kaleci Berke Özer ile Luiz Gustavo çarpıştı. Yaşanan karambolde topu önünde bulan Doğukan Sinik, yaptığı vuruşta fileleri sarsarak skorda dengeyi sağladı. Müsabaka, 1-1’lik eşitlik ile sona erdi. 

Fraport-TAV Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, puanını 33’e çıkardı. Ev sahibi ise 23 puana yükseldi. 

İrfan Can Kahveci, Gençlerbirliği altyapısında beraber oynadığı Ahmet Çalık’ı unutmadı.

Süper Lig’in 21. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Beşiktaş 1-0 Gaziantep FK

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 1-2 Göztepe

Adana Demirspor 1-1 Yukatel Kayserispor

Demir Grup Sivasspor 1-1 Trabzonspor

VavaCars Fatih Karagümrük 2-0 Çaykur Rizespor

Fraport-TAV Antalyaspor 1-1 Fenerbahçe

Medipol Başakşehir-İttifak Holding Konyaspor (Ahmet Çalık’ın vefatı nedeniyle ertelendi)

Süper Lig’in 21. haftası, bugün (16 Ocak) oynanacak Altay-Aytemiz Alanyaspor, GZT Giresunspor-Kasımpaşa ve Atakaş Hatayspor-Galatasaray karşılaşmalarının ardından sona erecek.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.