Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“La Joconde”: Louvre Müzesi ve Grand Palais işbirliğiyle dijital Mona Lisa sergisi

Louvre Müzesi ve Grand Palais, Leonardo da Vinci’nin Mona Lisa’sından ilhamla, dijital bir sergi düzenlemek için bir araya geliyor. “La Joconde” adını taşıyan sergi, 10 Mart’ta ziyarete açılacak.

Fransa’nın önemli kültür kurumlarından Louvre Müzesi ve Grand Palais, Mona Lisa tablosundan esinle dijital bir sergi için bir araya geliyor. Animasyonlu projeksiyonlar aracılığıyla dijital bir etkinliğe dönüştürülecek serginin ismi Mona Lisa’nın Fransızca karşılığından geliyor: “La Joconde.” 

10 Mart’ta Marsilya’daki Palais de la Bourse’de başlayacak sergi, dijital ışık şovlarından oluşan bir deneyim vaat ediyor. Grand Palais kendi internet sitesinde yayımladığı mesajında/bilgi notunda serginin amacını, “Dünyaca ünlü bu başyapıtın özünün ve ustasının dehasının daha iyi anlaşılmasına katkı sunmak” olarak paylaştı.

21 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilecek serginin bilimsel danışmanlığını Louvre Müzesi’nin baş küratörü Vincent Delieuvin üstlenirken, şovun tasarım kısmından ise Fransız sergi dekoratörü ve iç mimar Sylvain Roca sorumlu.

Serginin bilet fiyatı 14,50, erken satış fiyatı ise 11 euro.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.