Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 21. hafta sona erdi: Domenec Torrent, Galatasaray’daki ilk maçında sahadan puansız ayrıldı

Süper Lig’de 21. hafta, dün (16 Ocak) oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Domenec Torrent yönetiminde ilk maçına çıkan Galatasaray, deplasmanda Atakaş Hatayspor’a 4-2 mağlup oldu. Üst üste ikinci mağlubiyetini alan Galatasaray’ın küme düşme hattıyla arasında sadece altı puan kaldı. Günün diğer maçlarında ise deplasman takımları güldü. Aytemiz Alanyaspor Altay’ı 2-0 mağlup ederken Kasımpaşa ise GZT Giresunspor’u 2-0 yendi.

Domenec Torrent, Galatasaray’daki kariyerine mağlubiyet ile başladı

Galatasaray, Süper Lig’in 21. haftasında Atakaş Hatayspor deplasmanına konuk oldu. Yeni Hatay Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı müsabakanın 6. dakikasında, trajik bir kaza sonucu hayatını kaybeden Ahmet Çalık alkışlar ile anıldı.

Domenec Torrent yönetiminde ilk maçına çıkan Galatasaray, Atakaş Hatayspor karşısında maça hızlı başladı. Dakikalar 12’yi gösterirken sağ kanatta top ile buluşan Kerem Aktürkoğlu’nun ortasına hareketlenen Berkan Kutlu adeta imkansızı başararak meşin yuvarlağı dışarı attı. Galatasaray, aradığı golü ise 23. dakikada buldu. Organize gelişen atak sonrası top ile buluşan Patrick van Aanholt, ceza sahasına hareketlenen Emre Kılınç’a pasını aktardı. Gerilerden gelip vuruşunu yapan Emre, takımını öne geçiren golü kaydetti. Öte yandan karşılaşmanın kırılma anı 28. dakikada yaşandı. Saint-Louis’in topa eliyle müdahalesinin ardından penaltı kazanan Galatasaray’da topun başına Patrick van Aanholt geçti. Ancak Hollandalı yıldız, kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Abdullah Yiğiter’i geçemedi. Abdullah’ın kurtarışının ardından morallenen Atakaş Hatayspor, Galatasaray kalesindeki baskısını artırdı. Ev sahibi, bu baskının meyvesini ise 43. dakikada aldı. Hakem Erkan Özdamar, Alpaslan Öztürk’ün ceza sahası içinde Kamara’ya yaptığı müdahaleyi faul olarak değerlendirdi ve maçta ikinci kez beyaz noktayı işaret etti. Topun başına geçen Mame Diouf, kaleci İsmail Çipe’yi avladı ve skorda dengeyi sağladı. İlk yarının son dakikasında ise sahneye Kerem Aktürkoğlu çıktı. Yaklaşık 30 metre mesafeden harika bir serbest vuruş golüne imza atan Kerem, Galatasaray’ın soyunma odasına 2-1 önde gitmesini sağladı. 

Atakaş Hatayspor, karşılaşmanın ikinci yarısına etkili başlayan ekip oldu. Galatasaray kalesinde üst üste tehlikeler yaratan ev sahibi, aradığı beraberlik golünü 62. dakikada Kamara ile buldu. Öte yandan Galatasaray, dakikalar 70’i gösterdiğinde Alexandru Cicaldau ile mutlak gol şansından faydalanamadı. Romen futbolcunun yakın mesafeden çektiği şut, az farkla dışarı çıktı. Yeni Hatay Stadyumu’nu dolduran taraftarları coşturan gol, 79. dakikada geldi. Kahraba’nın pasına hareketlenen Saba Lobjanidze, kaleci İsmail Çipe ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı ağlara yolladı. Atakaş Hatayspor, Lobjanidze’nin bu golüyle maçta ilk kez öne geçti. Öte yandan Galatasaray’da Taylan Antalyalı, 82. dakikada Ribeiro ile yaşadığı tartışma sonrası doğrudan kırmızı kart ile cezalandırıldı ve takımını 10 kişi bıraktı. Atakaş Hatayspor, bu dakikadan itibaren oyun üstünlüğünü tamamen eline geçirdi. Maçın skorunu belirleyen isim ise Saba Lobjanidze oldu: 4-2. 

Domenec Torrent yönetiminde ilk maçında Atakaş Hatayspor’a 4-2 mağlup olan Galatasaray, 27 puanda kaldı. Üst üste ikinci mağlubiyetini alan Galatasaray’ın küme düşme hattıyla arasında sadece altı puan bulunuyor. Atakaş Hatayspor ise puanını 35’e çıkardı. 

Galatasaray’ı konuk ettiği üç resmi maçı da kazanan Atakaş Hatayspor, bu karşılaşmaların tamamında üç ve üzeri gol attı.

Kerem Aktürkoğlu’nun Atakaş Hatayspor filelerine yolladığı gol:

Atakaş Hatayspor’un Galatasaray galibiyeti paylaşımı:

Süper Lig’in 21. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Beşiktaş 1-0 Gaziantep FK

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 1-2 Göztepe

Adana Demirspor 1-1 Yukatel Kayserispor

Demir Grup Sivasspor 1-1 Trabzonspor

VavaCars Fatih Karagümrük 2-0 Çaykur Rizespor

Fraport-TAV Antalyaspor 1-1 Fenerbahçe

Medipol Başakşehir-İttifak Holding Konyaspor (Ahmet Çalık’ın vefatı nedeniyle ertelendi)

Altay 0-2 Aytemiz Alanyaspor

GZT Giresunspor 0-2 Kasımpaşa 

Atakaş Hatayspor 4-2 Galatasaray

Süper Lig’de 21. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler