Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli, Sezen Aksu ve Osman Kavala’yı hedef aldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin bugünkü TBMM grup toplantısında konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştiren MHP lideri, “Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adayları arasında Sorosçu Kavala mı bulunmaktadır?” diye konuştu.  Sanatçı Sezen Aksu’yu da hedef alan Bahçeli, “Bu tiplerin kafaları arızalı, kalpleri taşlı ve dikenlidir” dedi.

Osman Kavala açıklaması 

CHP’nin Türkiye’yi yönetme amacının gerçekleşmeyeceğini söyleyen MHP lideri Bahçeli, CHP’li milletvekillerinin Osman Kavala’nın dünkü (17 Ocak) duruşmasına katılmasını eleştirdi: “Bu zihniyet Demirtaş’ın yanında, Kavala’nın izindedir. Bu Sorosçu’nun duruşmasına CHP’lilerin katılması suçüstü halidir. Anlayamadığımız CHP’lilerle birlikte yabancı ülke diplomatlarının mahkemede ne aradığıdır. Kavala Türkiye’yi sevmemesine rağmen, CHP’lilerin Kavala ilgisi nasıl yorumlanmalıdır? Yoksa Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adayları arasında Sorosçu Kavala mı bulunmaktadır?”

Kılıçdaroğlu’nun “Birkaç aya birinci parti oluruz” açıklamasına da tepki gösteren Bahçeli, “Zillet ittifakı dağınıktır, henüz bir adayları yoktur. ‘Serok Ahmet’ ittifakta kendine yer açabilmek için kolları sıvamıştır. Serokun önerdiği yeni model ise denize düşene yılana sarılmasını önermektedir. Ne söylediği, neyi savunduğu belli değildir” dedi.  

Enes Kara açıklaması 

Tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intiharına ilişkin de açıklamalarda bulunan Bahçeli, TBMM’ye sundukları “ruh sağlığı kanun teklifinin” bir an önce görüşülüp kabul edilmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Kadınları, çocukları, masum insanlarımızı hedef alan şiddet, cinayet, taciz ve tecavüz furyasıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz. İstismarın her türlüsüne karşıyız. Gençlerimizi sahipsiz bırakamayız. Suçsuz günahsız insanlarımızın israfına tahammül edemeyiz. Bizim üzerinde durmak istediğimiz asıl mevzu intihar olayının siyasi hesaplaşmaya konu edilerek muhafazakâr insanlarımıza yönelik intikam aracına dönüştürülmesidir. Tarikat ve cemaatler devletle rekabete meyletmedikten, devleti ele geçirme hatasına düşmedikten sonra hayatın olağan akışı içinde var olmaya devam edeceklerdir.”

Sezen Aksu tepkisi 

Sezen Aksu’nun “Şahane Bir Şey Yaşamak” isimli şarkısında geçen “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” sözlerine tepki gösteren MHP lideri, şarkıcıyı şu sözlerle hedef aldı: “Adem ve Havva’ya ‘cahil’ diyen sanatçıya diyorum ki serçe isen serçeliğini bil, kuzgunluğa heves etme. Bu tiplerin kafaları arızalı, kalpleri taşlı ve dikenlidir.”

“Diyarbakır aziz ecdadımızın bize emanetidir”

Diyarbakır’da kendi ismiyle hatıra ormanı kurulması hakkındaki tartışmalara da değinen Bahçeli, “Karara düşmanca tavır alanlarının kanında telafi edilemeyecek bir bozukluk vardır. Şahsımın adını tartışmaya açıp olmadık ithamlarda bulunanlar unutmasın ki Diyarbakır, aziz ecdadımızın bize emanetidir” dedi. 

“Tanıdık kanlı şablonun son kurbanı Kazakistan”

Kazakistan’da yaşanan kitlesel protestolar ve yönetim tartışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, “İç ve dış dinamikleri doğru analiz etmeden Kazakistan’ın maruz kaldığı tehditleri anlayamayız. Kazakistan’ın güç blokları arasında sıkışması istendi. Tanıdık kanlı şablonun son kurbanı Kazakistan oldu” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.