Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berlin Film Festivali “Berlinale” 72. yılında yeni konseptiyle

Berlin Film Festivali “Berlinale”,  Almanya genelinde alınan koronavirüs önlemleri kapsamında konseptini değiştirdi. Yeni konsepte göre, festival süresince yüz yüze etkinliklere yer verilmeyecek, sadece film gösterimleri yapılacak.

Bu yıl 72’ncisi düzenlenen Berlin Film Festivali diğer adıyla “Berlinale”, koronavirüs salgını nedeniyle konseptinde değişikliklere gitti. Yeni konsepte göre festivaldeki film gösterimleri salonlarda yüzde 50 kapasite ile düzenlenecek ve festivalin diğer fiziksel etkinlikleri ise yapılmayacak.

Kaynak-Instagram: @berlinale

Organizatörler, Berlinale’nin 10 Şubat’ta başlayacağını ve 16 Şubat’ta sona ereceğini duyurdu. Bu da festivalin planlanandan daha kısa süreceği anlamına geliyor. Başlangıçta festivalin 10 Şubat’ta başlayacağı ve 10 gün süreceği duyurulmuştu.

Festivalin bazı bölümleri ise sadece çevrimiçi ortamda düzenlenecek.

“Sinema deneyimi yaşamaya devam edecek”

Deadline’ın haberine göre, Almanya Kültür ve Medya Bakanı Claudia Roth, “Değiştirilen bu yeni konseptle, fiziksel teması azaltarak ve kuralları uygulayarak sinema deneyimi yaşatmaya devam edilecek” dedi.

16 Şubat’a kadar sürecek festival, François Ozon’un “Peter Von Kant” filminin gösterimiyle açılacak. Ayrıca 16 Şubat akşamı, Altın ve Gümüş Ayı Ödülleri, GWFF En İyi İlk Film Ödülü ve Berlinale Belgesel Ödülleri de sahiplerini bulacak.

Sundance ve Rotterdam gibi önde gelen diğer film festivalleri de koronavirüsün Omicron varyantına bağlı artan vakalar nedeniyle çevrimiçi ortamda düzenlenmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.