Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Drive to Survive’ın yapımcıları, Netflix için tenisin zirvesini ekranlara taşıyacak

Formula 1’de yaşanan hikayeleri, yarış dünyasının arka planını ekranlara taşıyan Netflix sevilen içeriği Drive to Survive’ın yapımcısı Box to Box Films, tenisin zirvesini de ekranlara taşıyacak.

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) ve Kadınlar Tenis Birliği (WTA) sezonları ile birlikte dört Grand Slam turnuvası, 2022 Avustralya Açık’tan itibaren kayıt altına alınacak.

Novak Djokovic ve Avustralya arasındaki vize tartışmaları ve Djokovic’in koronavirüs sürecinin ekranlara nasıl yansıyacağı merak konusu.

Drive to Survive, Amerika Birleşik Devletleri’nde Formula 1’in popülaritesini gözle görülür şekilde artırdı. 2021’de ABD’de F1 izleyici sayısı ortalama 931 bin kişi oldu ve bu sayı, 2020’ye göre yüzde 53’lük artışa işaret ediyor.

Netflix’in son yıllarda spora yatırımı artıyor. Bunun temel sebebi Drive to Survive ile birlikte ESPN tarafından yapılan ve Netflix’te de yayınlanan “The Last Dance” belgeselinin gördüğü ilgi.

Tenisle birlikte PGA Tour da Netflix’in spor kütüphanesine katılacak. Naomi Osaka ve Colin Kaepernick yapımları, Netflix’in ilgi gören diğer içerikleri olmuştu. Netflix’in canlı spor yayını yapma adına somut bir adımı ise henüz bulunmuyor.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.