Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a İmamoğlu tepkisi: “Kıskanıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Bundan böyle AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında konuşmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, İBB’nin projelerini Erdoğan’ın zorlaştırdığını vurgulayarak, “Kıskanıyor belediye başkanını. Senin yıllardır çözemediğini belediye başkanımız çözecek” dedi.

Erdoğan’a İmamoğlu tepkisi: “Kıskanıyor”

İktidarın engellemelerine rağmen CHP’li belediye başkanlarının vatandaşlara kaliteli hizmet sunduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu konu üzerinden yüklendi: “İstanbul’da belediye başkanı metro yapmak istiyor. İstanbullunun trafik sorununu çözmek istiyor ama bir kişiden imza alınamıyor. Kıskanıyor belediye başkanını. Senin yıllardır çözemediğini belediye başkanımız çözecek. Niye engel oluyorsun? Devlet geleneğinde işini iyi yapanın önünü açmak lazım.”

Osman Kavala mesajı

Bin 540 gündür cezaevinde bulunan ve dünkü (17 Ocak) duruşmada da tutukluluğunun devamına karar verilen iş insanı Osman Kavala’nın haksız yere hapiste tutulduğunu belirten CHP lideri, “Osman Kavala AİHM kararına rağmen hapiste. Bu, Türkiye’nin en temel adalet sorunudur. Bu sorunu çözmek de inşallah bize, yani Millet İttifakı’na nasip olacak” dedi.

“Yolsuzluk dosyaları yok edilemez”

İktidarın, genç bir avukata yetki vererek yolsuzluk belgelerini sosyal medyadan kaldırtmak için harekete geçtiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, “Rantiyeciler, rüşvetçiler, 17-25 Aralık olayları gibi kendileriyle ilgili çıkan bütün olumsuz haberleri mahkeme kararıyla sosyal medyadan çıkarmak istiyorlar. Bu konuda genç bir avukata yetki verildi ve asliye hukuk hâkimleri uyarıldı. İş büyürse o avukatın adını da açıklayacağım. Sizin feriştahınız gelse yolsuzluk dosyalarını ve belgelerini yok edemez. Kul hakkının hesabını sormazsak niye iktidar oluyoruz?” diye konuştu.

“Mesele Erdoğan değil, mesele Türkiye”

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında “zorunlu olmadıkça” konuşamayacağını da aktaran CHP lideri, şöyle devam etti: ”Artık Erdoğan’ı konuşmanın pek anlamı yok. Zaten çirkin, küfürbaz dil, onun dili. Biz o seviyeye inmemeliyiz. Tüm sorunların kaynağı kendisi ama sadece kendisini konuşarak yol alamayız. Mesele Erdoğan değil, mesele Türkiye.”

“Ne Erdoğan’ı ne partisini konuşacağım”

“Türkiye’nin hayalleri öldü. Ailemizin, evlatlarımızın geleceği için endişe içindeyiz. Onun en büyük suçu bitirdiği ekonomi değil, bu ülkenin hoşgörüsünü yok etmek. Biz ülkenin ölen hayallerini seyretmeyeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “helalleşme” yolculuğuna da bu yüzden başladığını belirtti. CHP lideri, “Gittiğim hiçbir yerde zorunlu olmadıkça ne Erdoğan’ı ne partisini konuşacağım. ‘Buraya helalleşmeye ve barışmaya geldik’ diyeceğiz” dedi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.