Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (18 Ocak 2022): Sezen Aksu’ya suç duyurusu & Ekonomist Mustafa Sönmez ile enflasyonda gidişat ve olası faiz kararı

Medyascope’un sabah haberleri bülteni Gündem’de ekonomist Mustafa Sönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Enflasyon tek haneye inecek” sözlerinin ardından enflasyondaki gidişatı, yükselen yaşam maliyetlerini ve Merkez Bankası’nın 20 Ocak’taki Para Politikası Kurulu toplantısının ardından açıklayacağı olası faiz kararını yorumladı. (04:55)

Sanatçı Sezen Aksu’nun “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısındaki, Hz. Adem ve Hz. Havva ile ilgili sözler nedeniyle Aksu hakkında “dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan konuya ilişkin açıklama geldi: “Dini şahsiyet, sembol ve değerlerle ilgili özensiz tutum ve davranışlarda bulunulması, en hafif tabirle saygısızlıktır. Bu hususta asgari bir insani erdem olarak herkesin daha duyarlı olması ve hassasiyet göstermesi elzemdir.” (01:48)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.