Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda 10. gün: Senegal, grubunu lider tamamladı – Komorlar’dan Gana karşısında tarihi galibiyet

Afrika Uluslar Kupası, dün (18 Ocak) oynanan dört karşılaşma ile devam etti. B Grubu’nda Malavi ile Senegal 0-0 berabere kalırken, Zimbabve ise Gine’yi 2-1 mağlup etti. Bu sonuçların ardından, Senegal ve Gine, B Grubu’nu ilk iki sırada tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. C Grubu’nda ise büyük sürpriz yaşandı. Gana, Komorlar’a 3-2 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Afrika Uluslar Kupası tarihinde ilk golünü Gana’ya atan Komorlar, 3-2’lik sonuç ile ilk galibiyetini de almış oldu. Grubun diğer maçında Gabon ile Fas, sahadan 2-2’lik eşitlik ile ayrılarak adlarını son 16 turuna yazdırdı. Malavi ve Komorlar, son 16 turuna kalabilmek için altı grup içinde en iyi dört üçüncü takım arasına girmeyi bekleyecek.

Senegal, grubunu lider tamamladı

Kamerun’un ev sahipliğini yaptığı Afrika Uluslar Kupası’nda, B Grubu karşılaşmaları sona erdi. Senegal ile Malavi’nin karşı karşıya geldiği maçta gol sesi çıkmadı. Malavi ile berabere kalan Senegal, bu sonuca rağmen grubunu lider tamamladı ve son 16 turuna yükseldi. Mario Marinica’nın ekibi ise B Grubu’nu üçüncü sırada noktaladı. Malavi, son 16 turuna kalabilmek için altı grup içinde en iyi dört üçüncü takım arasına girmeyi bekleyecek. 

Senegal-Malavi karşılaşmasında maçın oyuncusu, Charles Tom seçildi.

Senegal, grubunu lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi.

Zimbabve, Gine’yi mağlup etti

B Grubu’nun diğer karşılaşmasında Zimbabve ile Gine kozlarını paylaştı. Zimbabve, turnuvanın favorilerinden Gine’yi Knowledge Musona ve Kudakwashe Mahachi’nin golleri ile 2-1 yendi. Gine’nin maçtaki tek golünü, Liverpool’un yıldız futbolcusu Naby Keita kaydetti. Zimbabve, bu galibiyetine rağmen grubunu son sırada tamamlamaktan kurtulamadı. Gine ise topladığı dört puan ile grubunu ikinci sırada noktaladı ve son 16 turuna yükseldi. 

Zimbabve, 16 yıl sonra ilk kez Afrika Uluslar Kupası’nda galip geldi. 

Gine, Zimbabve mağlubiyetine rağmen son 16 turuna yükseldi. 

Zimbabve-Gine karşılaşmasında maçın oyuncusu, Gerald Takvara seçildi.

Komorlar’dan tarihi galibiyet

Kamerun’un ev sahipliğini yaptığı Afrika Uluslar Kupası’nda, C Grubu karşılaşmaları sona erdi. Turnuvanın favorilerinden Gana, taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşattı. Komorlar ile karşılaşan Gana, rakibine 3-2’lik skor ile mağlup oldu. Afrika Uluslar Kupası tarihinde ilk golünü Gana’ya atan Komorlar, 3-2’lik sonuç ile ilk galibiyetini de almış oldu. Gana ise grubunu son sırada tamamladı ve turnuvaya veda etti. Öte yandan Komorlar, son 16 turuna kalabilmek için altı grup içinde en iyi dört üçüncü takım arasına girmeyi bekleyecek. 

Komorlar, Afrika Uluslar Kupası tarihinde ilk galibiyetini Gana karşısında aldı.

Komorlar-Gana karşılaşmasında maçın oyuncusu, El Fardou Mohamed Ben seçildi. 

Gabon ile Fas, el ele son 16 turunda

C Grubu’nun diğer maçında Gabon ile Fas karşı karşıya geldi. Müsabaka, 2-2’lik eşitlik ile sonuçlandı. Gabon’un gollerini, Jim Allevinah ve Aguerd (kendi kalesine) atarken, Fas’ın gollerini ise Sofiane Boufal ve Achraf Hakimi kaydetti. Her iki takım da bu sonucun ardından son 16 turuna yükselmeyi başardı. 

Achraf Hakimi’nin gol sevinci:

Gabon-Fas karşılaşmasında maçın oyuncusu, Jim Allevinah seçildi. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler