Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener’den Erdoğan’a tarikat ve cemaat yurtları tepkisi: “Kapatacaksın”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında tarikat ve cemaat yurtları üzerinden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi. Akşener, “Cemaatlerin, tarikatların, vakıf ve derneklerin yurtlarını, başka 15 Temmuzlar olmasın diye kapatacaksın ve öğrencilerimize, hak ettikleri hizmeti, layıkıyla vereceksin. Eğer veremiyorsan da, paşa paşa o koltuktan kalkacaksın” dedi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Edirne’deki, İmralı’dakine hesap verecek” sözlerine de sert tepki gösteren İYİ Parti lideri, “Bu ülkenin cumhurbaşkanı, geçen hafta, yargı süreci devam eden Selahattin Demirtaş’ı gitti, terörist başı Abdullah Öcalan’a şikayet etti. Rezalete bakar mısınız? Bu memlekette eğer bir hesap kesilecekse, onu yüce Türk yargısı keser. ‘İmralı’dakini’ çıkarmanın peşindeysen, orada duracaksın. Sakın ha” diye konuştu.

Cemaat ve tarikat yurtlarına tepki 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’deki grup toplantısında yurt sorununa geniş yer ayırdı. Kürsüyü, Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtta kalan bir öğrenciye bırakan Akşener, daha sonra İstanbul-Çemberlitaş KYK Kız Yurdu’ndan ve İstanbul-Fatih KYK Kız Yurdu’ndan iki fotoğrafı gösterdi. “Bizim devletimiz, öğrencilere yurt yapmaktan aciz midir?” diye soran Akşener, “Biz ne diye bu kadar çok vergi ödüyoruz? Ne diye KDV ödüyoruz? Sen sarayda sefa sür diye değil. Danışmanlarına beş maaş ver diye değil. Bir tane öğrencimiz bile eğitimden mahrum kalmasın diye ödüyoruz” diyerek iktidarı eleştirdi.

Türkiye’de özel yurtların sayısının devlet yurtlarının altı katı olduğunu dile getiren Akşener, 2020 yılı itibarıyla, Türkiye’deki toplam yurtların yüzde 35’inin vakıf ve derneklere ait olduğuna dikkat çekti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından birçoğu FETÖ’ye ait 900’e yakın yurdun kapatıldığını vurgulayan Akşener, “Bu yurtlara izin verenler, barınma sorunu yaşayan, dar gelirli öğrencilerimizi, göz göre göre, FETÖ’nün kucağına itenler, bunun da hesabını vermek zorunda” dedi.

Erdoğan’ı yurt sorunu nedeniyle sert bir dille eleştiren Akşener, “Vatandaşlarımız çocuklarının, ne olduğu belli olmayan yurtlarda kalmasını değil, devletin yurdunda rahatça yaşamasını istiyor. Madem milletimiz istiyor, sen de bunu yapacaksın Sayın Erdoğan. Devlet yurtlarının sayısını artıracaksın, cemaatlerin, tarikatların, vakıf ve derneklerin yurtlarını, başka 15 Temmuzlar olmasın diye kapatacaksın ve öğrencilerimize, hak ettikleri hizmeti, layıkıyla vereceksin. Eğer veremiyorsan da paşa paşa o koltuktan kalkacaksın. Bunun başka yolu yok” diye konuştu.

“İmralı” tepkisi: “Sakın ha”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta partisinin grup toplantısındaki “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek” sözlerini sert sözlerle eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, şunları söyledi:

“Bu ülkenin cumhurbaşkanı geçen hafta yargı süreci devam eden Selahattin Demirtaş’ı terörist başı Abdullah Öcalan’a şikayet etti. Rezalete bakar mısınız? Neymiş, en büyük hesabı İmralı’daki kesecekmiş. Bu memlekette bir hesap kesilecekse onu Türk yargısı kesecektir. Makamının ciddiyetinin farkına var. AK Parti Genel Başkanlığı fikrinden kurtulamadın gittin. Bu ülkenin cumhurbaşkanı böyle abuk sabuk konuşamaz, kendine gel. Eğer İmralı’dakini çıkarmanın peşindeysen orada duracaksın. Sakın ha. Seçim kazanmak için böyle bir kötülüğü memlekete yapmaya kalkma. Belki küçük ortağını ikna edebilirsin ama böyle hainliğe yeltenirsen karşında bizi bulursun. Bu memleketi senin seçim kazanma hırsına ezdirmeyiz.”

“999 haftadır iktidardasın hâlâ ‘biz çözeriz’ diyorsun”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Milletimizi bunaltan sıkıntıları, biz çözeriz. Fahiş fiyat artışlarını biz çözeriz” sözlerine de tepki gösteren Akşener, “Sayın Erdoğan, günaydın. Yahu 20 yıldır neredeydin? Şimdiye kadar çözdün de elini tutan mı oldu? 999 haftadır iktidardasın hâlâ ‘biz çözeriz’ diyorsun. Neyi çözeceksin Sayın Erdoğan? Zerre sıkılmadan çıkıp, ‘Ekonomide işler yolunda’ diyorsun. Her ağzını açtığında, döviz zıplıyor, sen ısrarla çıkıp, ‘Faiz sebep, enflasyon neticedir’ saçmalığını sayıklamaya devam ediyorsun. Bu engin ekonomi bilginle, sen neyi çözeceksin? Allah aşkına, söyler misin Sayın Erdoğan, saraya doldurduğun bol maaşlı beceriksizlerle neyi, nasıl çözeceksin? Bu ucube sisteme geçtiğimiz son üç buçuk yılda neyi çözebildin de şimdi çözeceksin?” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.