Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (207): Nafakama Dokunma! – Selin Nakıpoğlu ve Yelda Koçak ile söyleşi “İktidarın hedefinde Medeni Kanun var”

Eşitlik İçin Kadın Platformu’ndan (EŞİK) avukatlar Selin Nakıpoğlu ve Yelda Koçak, Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen yoksulluk nafakasına ilişkin düzenlemenin bu ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarla kız çocuklarının geleceğini nasıl tahakküm altına aldığını anlattılar. Kadınlara “süresiz” nafaka verildiği iddiasını verilerle çürüten Nakıpoğlu ve Koçak, müftülüklere nikah kıyma yetkisi verilmesinden başlayarak, bugün nafaka hakkının sulandırılmasından, aile arabuluculuğu müessesesi yaratmaya adım adım Medeni Kanun’un nasıl işlevsizleştirilip çoklu hukuk sistemine doğru yol alındığını da anlatıyorlar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.