Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Işın Eliçin ile Dünyanın Gidişi (102): Bosna-Hersek’te siyasi kriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek’te yeni bir savaş çıkacağı ve ülkenin bölüneceği endişelerine yol açan siyasi krizin aşılması için ülkenin Boşnak, Hırvat ve Sırp liderlerini bir araya getirecek bir toplantı yapmayı planladığını duyurdu. “Dostum” olarak nitelediği liderlerden Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç’i Ankara’da ağırlayan Erdoğan, ancak bu arabuluculuk toplantısını Sırbistan’da nisan ayında yapılacak seçimlerden sonraya erteledi. Bu yayında 1995 yılında 100 bin cana mal olan savaşı bitiren Dayton Barış Anlaşması ile kurulan Bosna-Hersek’teki siyasi krizin nedenlerine odaklandım.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.