Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 22. hafta heyecanı başladı: Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük’ü tek gol ile geçti

Süper Lig’de 22. hafta, dün (18 Ocak) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı VavaCars Fatih Karagümrük’ü Michy Batshuayi’nin attığı gol ile 1-0 mağlup etti. Günün diğer maçında İttifak Holding Konyaspor, Adana Demirspor’u Amar Rahmanovic’in golü ile 1-0 yendi. Gaziantep FK-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşılaşması ise yoğun kar yağışı nedeniyle 45. dakikada ertelendi. Müsabaka, bugün (19 Ocak) saat 17.00’de kaldığı yerden devam edecek. 

Michy Batshuayi, Beşiktaş’ı galibiyete taşıdı

Beşiktaş, Süper Lig’in 22. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük ile kozlarını paylaştı. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşma, düşük tempoda başladı. Oyun üstünlüğü ise Beşiktaş’taydı. Rakip kalede daha fazla gözüken siyah-beyazlılar, maçın 38. dakikasında penaltı kazandı. Rachid Ghezzal’ın kullandığı köşe vuruşunda topa eliyle dokunan Caner Erkin, penaltıya sebebiyet veren isim oldu. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Michy Batshuayi, topla kaleci Viviano’yu ayrı köşelere yolladı ve takımını öne geçirdi. Belçikalı yıldız, oynadığı son üç karşılaşmada da fileleri sarsmayı başardı. Beşiktaş, Batshuayi’nin kaydettiği penaltı golü ile ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Soyunma odasına önde giden Beşiktaş, ikinci yarıya hızlı başladı. Batshuayi’nin pasında top ile buluşan Cyle Larin’in çektiği şut, az farkla dışarı çıktı. Beşiktaş, 55. dakikada ise Batshuayi’nin şutunda kaleci Emiliano Viviano’yu geçemedi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında skor üstünlüğünü korumayı başaran Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’ndan üç puan ile ayrıldı. 

VavaCars Fatih Karagümrük’ü 1-0 mağlup eden Beşiktaş, puanını 35’e çıkardı ve maç fazlasıyla üçüncü sıraya yükseldi. VavaCars Fatih Karagümrük ise 30 puanda kaldı. 

VavaCars Fatih Karagümrük’ü deplasmanda 1-0 mağlup eden Beşiktaş, Süper Lig’de 122 gün sonra dış sahada galibiyet aldı. (OPTA)

Trajik bir kaza sonucu geçen hafta hayatını kaybeden Ahmet Çalık’ın formasını giydiği İttifak Holding Konyaspor, Adana Demirspor’u Amar Rahmanovic’in golü ile 1-0 yendi. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada duygu dolu anlar yaşandı. 

İttifak Holding Konyaspor taraftarlarının Ahmet Çalık’a adadığı koreografi:

Müsabakanın altıncı dakikasında oyun durdu. Ahmet Çalık’ın forma numarası olan bu dakikada stadyumda bulunan herkes, hayata veda eden genç futbolcunun yasını tuttu. 

İttifak Holding Konyaspor forması giyen futbolcular, attıkları golü Ahmet Çalık’a hediye etti. 

İttifak Holding Konyaspor taraftarları, galibiyeti Ahmet Çalık’a armağan etti.

Süper Lig’in 22. haftasında oynanan karşılaşmalar:

VavaCars Fatih Karagümrük 0-1 Beşiktaş

İttifak Holding Konyaspor 1-0 Adana Demirspor

Süper Lig’in 22. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

19 Ocak Çarşamba

Çaykur Rizespor-Fraport-TAV Antalyaspor

Göztepe-Demir Grup Sivasspor

Yukatel Kayserispor-Medipol Başakşehir

Trabzonspor-GZT Giresunspor

Fenerbahçe-Altay

20 Ocak Perşembe

Aytemiz Alanyaspor-Atakaş Hatayspor

Galatasaray-Kasımpaşa

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.