Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bar ve restoran kapanmalarına rağmen: Fransa’da şampanya satışları 332 milyon şişeyle rekor kırdı

Salgın döneminde barlar ve restoranlar kapansa da Fransız şampanya üreticilerinin satışları 2021’de bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 32 artarak 322 milyon şişeye ulaştı.

Şampanya üreticileri, koronavirüs kısıtlamalarının restoran ve barlar üzerindeki etkisine rağmen talebin arttığını ve satışların 2021 yılında 5,5 milyar euroya yükseldiğini açıkladı. 

Ülke içinde yüzde 25 artışla 142 milyon şişe şampanya satılırken toplam şampanya ihracatı ise özellikle İngilizce konuşulan ülkelerden gelen yoğun talep üzerine, 180 milyon şişe seviyesine ulaştı.

“Müşteriler, kendilerini evlerinde şımartmaya karar verdiler”

Satışların artmasının ilk nedeni olarak restoranların kısıtlamalardan sonra stoklarını yenilemesi görülüyor.

Ayrıca Comité Champagne Ticaret Birliği birçok restoranın hâlâ tam olarak açılamaması nedeniyle insanların evde şampanya içtiğini belirtti ve “Müşteriler, kendilerini evlerinde şımartmaya ve karamsar atmosfere rağmen eğlence ve paylaşım için yeni anlar yaratmaya karar verdiler” dedi. 

Satışlardaki patlama, üzüm bağlarının şiddetli bahar donlarıyla vurulması ve ardından yaz yağmurlarının Fransa’da şarap hasadını altüst etmesinden sonra geldi. Ancak şampanya üreticileri, mahzenlerinde milyonlarca şişe stokladığı için tedarik problemi yaşanmadı. 

Kaynak: Guardian 

Derleyen: Emine Bıçakcı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.