Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dev kedi Kefir sosyal medyanın gündemine oturdu

Rusya’nın başkenti Moskova’ya bağlı Stary Oskol kasabasındaki Kefir isimli kedi, boyutuyla herkesi şaşırtıyor. Üstelik görenlerin köpek zannettiği 12,5 kilo ağırlığındaki kedi, henüz büyüme çağında.

Rusya’nın başkenti Moskova’nın Stary Oskol kasabasında yaşayan Yulia Minina, Kefir’i ilk sahiplendiğinde kedinin şu anki boyutlarına ulaşacağını tahmin etmemişti. Minina, Kefir’i yaklaşık iki yıl önce küçük bir kedi yavrusuyken sahiplenmişti.

Dünyanın en büyük kedisi olma yolunda ilerliyor

Minina, rengi ve ipeksi beyaz tüyleri nedeniyle Kefir adını koyduğu Maine Coon cinsi kedinin, boyutu yüzünden genellikle köpekle karıştırıldığını söylüyor.

Öte yandan, Maine Coon cinsi kedilerin 3-4 yaşına gelene kadar büyüme eğiliminde olduğu biliniyor. Diğer bir deyişle, yaklaşık 12,5 kiloluk Kefir’in daha da ağırlaşması bekleniyor.

“Bu kadar büyüyeceğini düşünmezdim”

Minina, Kefir için, “Sıradan bir yavrunun bu kadar büyüyebileceğini bile asla düşünmezdim. O sadece görünüşte büyümekle kalmadı, aynı zamanda çok olgun ve sakin bir kedi oldu.” dedi ve ekledi: “Arkadaşlarım ve tanıdıklarım eve geldiğinde tüm dikkat Kefir’in üzerindedir, kendini sevdirir.

Kefir’i ilk kez görenler şok yaşıyor

Kefir’i ilk kez görenler ise genellikle büyük bir şok yaşıyor. Minina bu durumu, “Eve ilk kez gelenler onu ilk başta köpek zannediyor” diyerek anlatıyor. Kefir’i yalnızca fotoğraflarda görenlerin kedinin gerçekten bu boyutlarda olduğuna inanmadığını belirten Yulia Minina, bu kişilere “Fotoşop kullanmıyorum” diye yanıt veriyor.

Kaynak: The Mirror

Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.