Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Championship ekiplerinden Hull City’nin yeni sahibi Acun Ilıcalı oldu

İngiltere Championship takımlarından Hull City, iş insanı Acun Ilıcalı’nın kulübü satın aldığını açıkladı. 

İngiltere Championship takımlarından Hull City, iş insanı Acun Ilıcalı’nın kulübü satın aldığını kamuoyuna duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada ”Acun Medya Grubu”nun Hull City’yi satın alma işleminin İngiltere Futbol Federasyonu’nun onayının ardından tamamlandığı belirtildi. Hull City, resmi sitesinden yaptığı açıklamada Ilıcalı’nın sözlerine de yer verdi.

İngiltere futboluna ”sahip” statüsünde adım atan Ilıcalı, verdiği demeçte “Bugün en büyük hayallerimden birini gerçekleştirdiğim için mutluyum. Hull City ile güzel bir yolculuğa başlıyoruz. Taraftarlarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz çok büyük hayallerimiz ve hedeflerimiz var” dedi. Ilıcalı, kulübün eski sahipleri Allam ailesine de teşekkür etti. 

Eski Hull City Başkan Yardımcısı Ehab Allam ise Ilıcalı’nın kulübü satın almasının ardından şöyle konuştu: ”Artık yeni birinin mantoyu devralma zamanı geldi. Acun ve ekibine gelecek için iyi dileklerimi sunuyor ve başarılar diliyorum.”

Ilıcalı, Hull City’nin dün MKM Stadı’nda Blackburn Rovers’ı konuk ettiği karşılaşmayı tribünden takip etti. Hull City evinde rakibini 2-0 ile geçti.

The Athletic‘in haberine göre, Acun Ilıcalı, Hull City’yi yaklaşık 24 milyon euro karşılığında satın aldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.