Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda 12. gün: Son 16 turu eşleşmeleri belli oldu – Cezayir’in sürpriz vedası

Afrika Uluslar Kupası, dün (20 Ocak) oynanan dört karşılaşma ile devam etti. E Grubu’nda Cezayir, lider Fildişi Sahili’ne 3-1 yenilerek turnuvaya veda etti. Grubun diğer maçında ise Ekvator Ginesi, Sierra Leone’yi 1-0 mağlup etti ve adını son 16 turuna yazdırdı. F Grubu’nda Mali, Moritanya’yı 2-0, Gambiya ise Tunus’u 1-0 yendi. Bu sonuçların ardından, Mali ve Gambiya, son 16 turuna yükselen ekipler oldu. 

Grup heyecanının sona erdiği Afrika Uluslar Kupası’nda son 16 turu eşleşmeleri ise şöyle oluştu: Burkina Faso-Gabon, Nijerya-Tunus, Gine-Gambiya, Kamerun-Komorlar, Senegal-Yeşil Burun Adaları, Fas-Malavi, Fildişi Sahili-Mısır ve Mali-Ekvator Ginesi.

Cezayir’den sürpriz veda

Kamerun’un ev sahipliğini yaptığı Afrika Uluslar Kupası’nda, E Grubu karşılaşmaları sona erdi. Douala Stadyumu’nda oynanan müsabakada Fildişi Sahili ile Cezayir kozlarını paylaştı. Turnuvanın ilk gününden bu yana iyi sonuçlar alan Fildişi Sahili, rakibini rahat geçti. Franck Kessie ve Ibrahim Sangare’nin golleri ile ilk yarıyı 2-0 önde kapatan Fildişi Sahili, ikinci yarının hemen başında Nicolas Pepe’nin attığı gol ile aradaki farkı üçe çıkardı. Turnuvanın en büyük favorilerinden olarak gösterilen Cezayir’in maçtaki tek golünü, Sofiane Bendebka kaydetti. Manchester City’nin yıldızı Riyad Mahrez’in penaltı kaçırdığı karşılaşmada Cezayir, Fildişi Sahili’ne 3-1 mağlup olarak grubunu son sırada tamamladı ve turnuvaya veda etti. Fildişi Sahili ise topladığı yedi puan ile grubun zirvesinde yer aldı. 

Fildişi Sahili-Cezayir karşılaşmasında maçın oyuncusu, Franck Kessie seçildi. 

Fildişi Sahili, adını son 16 turuna yazdırdı. 

Ekvator Ginesi, Sierra Leone’yi tek gol ile geçti

E Grubu’nun diğer maçında Ekvator Ginesi ile Sierra Leone karşı karşıya geldi. Ekvator Ginesi, rakibini Pablo Ganet’in kaydettiği gol ile 1-0 mağlup etti ve grubunu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. Grubunda üçüncü sırada kalan Sierra Leone ise turnuvaya veda etti. 

Ekvator Ginesi-Sierra Leone karşılaşmasında maçın oyuncusu, Ivan Salvador seçildi. 

Ekvator Ginesi, adını son 16 turuna yazdırdı.

https://twitter.com/CAF_Online/status/1484228022563749889?s=20

E Grubu’nda oluşan puan durumu:

Gambiya, Tunus’u yenerek turladı

Kamerun’un ev sahipliğini yaptığı Afrika Uluslar Kupası’nda, F Grubu karşılaşmaları sona erdi. Grup ikinciliği için büyük önem taşıyan karşılaşmada Gambiya ile Tunus kozlarını paylaştı. 45+1. dakikada Seifeddine Jaziri’nin ayağından penaltı kaçıran, 45+3. dakikada ise Farouk Ben Mustapha’nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Tunus, rakibine direnemedi. Gambiya, 90+3. dakikada Ablie Jallow’un attığı gol ile Tunus’u 1-0 mağlup etti ve grubunu ikinci sırada tamamladı. En iyi üçüncüler arasına girmeyi başaran Tunus da tıpkı Gambiya gibi son 16 turuna yükseldi.

Gambiya, adını son 16 turuna yazdırdı.

En iyi üçüncüler arasına giren Tunus, adını son 16 turuna yazdırmayı başardı.

Mali, grubundan lider çıktı

F Grubu’nun diğer karşılaşmasında Mali ile Moritanya maçı oynandı. Mali, turnuvanın en zayıf ekiplerinden Moritanya karşısında zorlanmadı. Mohamed Magassouba’nın ekibi, rakibini Amadou Haidara ve Ibrahima Kone’nin attığı goller ile 2-0 yendi ve grubunu zirvede tamamladı. Üç maç sonunda puan ile tanışamayan Moritanya ise turnuvaya veda etti. 

Mali, adını son 16 turuna yazdırdı.

F Grubu’nda oluşan puan durumu:

Afrika Uluslar Kupası’nda grup heyecanı sona erdi. Son 16 turu eşleşmeleri ise şöyle oluştu: 

Burkina Faso-Gabon

Nijerya-Tunus 

Gine-Gambiya

Kamerun-Komorlar 

Senegal-Yeşil Burun Adaları 

Fas-Malavi 

Fildişi Sahili-Mısır

Mali-Ekvator Ginesi

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.