Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en iyi futbol takımları sıralaması açıklandı: Palmeiras, yılı zirvede tamamlayan ilk Brezilya kulübü – Galatasaray 46, Fenerbahçe 78. sırada – Son şampiyon Beşiktaş, ilk 150’ye giremedi 

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 2021 yılını baz aldığı ”Dünyanın En İyi Futbol Takımları” sıralamasını açıkladı. Üst üste iki kez Copa Libertadores’i müzesine götüren Palmeiras, yılı zirvede tamamlayan ilk Brezilya kulübü olarak tarihe geçti. Türkiye’den en iyi dereceyi elde eden Galatasaray, 46. sırada kendine yer buldu. 

Palmeiras, yılı zirvede tamamlayan ilk Brezilya kulübü oldu

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 2021 yılındaki ulusal ve uluslararası organizasyonlarda oynanan maçları baz alarak hazırladığı ”Dünyanın En İyi Futbol Takımları” sıralamasını açıkladı. Üst üste iki kez Copa Libertadores’i müzesine götüren Palmeiras, yılı zirvede tamamlayan ilk Brezilya kulübü olarak tarihe geçti. IFFHS’nin 1991 yılından bu yana açıkladığı raporlarda daha önce hiçbir Brezilya takımı listenin ilk sırasında yer almamıştı. Brezilya Serie A ve Brezilya Kupası’nı kazanan Atletico Mineiro, listenin ikinci sırasında kendine yer buldu. Copa Libertadores finalinde Palmeiras’a kaybeden bir diğer Brezilya kulübü Flamengo ise listenin beşinci sırasında yer aldı. Brezilya, 10. sırada bulunan Atletico Paranaense ile birlikte ilk 10’a dört kulübünü sokmayı başardı. İngiltere Premier Ligi’ni kazanan Manchester City üçüncü sırada yer alırken; UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mutlu sona ulaşan Chelsea ise dördüncü sırada kendine yer buldu. 

2021’in en başarılı 10 futbol takımı:

1) Palmeiras – Brezilya

2) Atletico Mineiro – Brezilya

3) Manchester City – İngiltere

4) Chelsea – İngiltere

5) Flamengo – Brezilya

6) Dinamo Zagreb – Hırvatistan

7) Bayern Münih – Almanya

8) Real Madrid – İspanya

9) Ajax – Hollanda

10) Atletico Paranaense – Brezilya

Galatasaray, Türkiye’nin 2021 yılındaki en başarılı kulübü oldu

IFFHS’nin yayımladığı raporda Türkiye temsilcileri oldukça gerilerde kaldı. 2021 yılının son dönemecinde UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşamasını namağlup lider olarak tamamlayan Galatasaray, listenin 46. sırasında yer alarak Türkiye’nin 2021 yılındaki en başarılı kulübü oldu. Fenerbahçe 78, Demir Grup Sivasspor 134 ve Trabzonspor 141. sıradaki yerleri ile Galatasaray’ı takip etti. Öte yandan Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş, kendisine ancak 155. sırada yer bulabildi. Siyah-beyazlılar, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasını puan alamadan noktalamıştı.

Kaynak: IFFHS

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.