Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Galatasaray başkanlarından Selahattin Beyazıt hayatını kaybetti

Eski Galatasaray Spor Kulübü başkanlarından iş insanı Selahattin Beyazıt, 91 yaşında hayatını kaybetti. İki dönem Galatasaray’da başkanlık yapan Beyazıt, bu süreçte üç lig şampiyonluğu yaşamış ve Riva arazisini sarı-kırmızılı kulübe kazandırmıştı. 

Selahattin Beyazıt, 91 yaşında hayatını kaybetti

Eski Galatasaray Spor Kulübü başkanlarından Selahattin Beyazıt, 91 yaşında hayatını kaybetti. 1969-1973 ve 1975-1979 yılları arasında Galatasaray’da başkanlık yapan Beyazıt, bu süreçte üç lig şampiyonluğu yaşadı. Beyazıt, aynı zamanda sarı-kırmızılı kulübe Riva arazisini kazandırarak büyük bir projeye imza attı.

Galatasaray Spor Kulübü’nün sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda ”1969-1973 ve 1975-1979 yıllarında kulübümüzün başkanlığını yapmış olan, 3597 sicil numaralı Divan Üyemiz Sayın Selahattin Beyazıt’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başkanımız’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz” denildi. 

Selahattin Beyazıt kimdir?

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 5 Temmuz 1931 tarihinde doğan Selahattin Beyazıt, 1969 yılında Galatasaray’ın başkanlık koltuğuna oturdu. Beyazıt, 1969-1973 ve 1975-1979 yılları arasında iki dönem sarı-kırmızılı kulübe başkanlık yaptı. Galatasaray’ın futbol takımı, Beyazıt döneminde üçü lig şampiyonluğu olmak üzere toplam dokuz kupa kazandı. Başkanlığı döneminde Riva arazisini Galatasaray’a kazandıran Beyazıt’ın adı, Galatasaray Üniversitesi’nin iki yakası arasındaki bağı sağlayan altgeçide verildi.

Selahattin Beyazıt, yaşamı boyunca iş insanı kimliği ile öne çıktı. 1976 yılında gelir vergisi rekortmenleri arasında üçüncü sıraya kadar çıkan Beyazıt, sanayi sektöründe metal, toprak ve otomotiv alanlarında projelere imza attı. Başarılı iş insanı, aynı zamanda Beyazıt Şirketler Topluluğu ve Türk Pirelli yönetim kurullarının başkanlığını yaptı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.