Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’a İzlanda soğukları geldi: Önümüzdeki dört gün sağanak kar yağışı bekleniyor

İstanbul bugünden (21 Ocak) itibaren, İzlanda alçak basın sisteminin etkisi altına girecek. Tahminlere göre, sıcaklıklar akşam saatlerinden itibaren hissedilir derecede düşecek. Hava sıcaklıklarının devam eden günlerde eksi derecelerde seyretmesi bekleniyor. İstanbul’un büyük bölümünde kuvvetli yağmur, akşam saatlerinde Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz ve Şile’de karla karışık yağmur, gece yarısı itibarıyla da kentin tümünde kuvvetli kar yağışı olacağı tahmin ediliyor.

Tahminlere göre cumartesi ve pazar etkili olması beklenen kar yağışı önümüzdeki hafta ortasına kadar devam edecek. İstanbul’un büyük bölümünde buzlanma ve don olayları beklenirken, bu kar yağışının geçen haftalarda yaşanan hafif kar yağışlarının aksine, hayatı olumsuz etkileme ihtimali bulunuyor. İstanbul’da nüfusun büyük bölümünün yaşadığı E-5’in altında kalan ilçelerde yüzeyi örtecek şekilde, Boğaz çevresi TEM otoyolu arasında kalan kesimler ile TEM’in kuzeyinde ve yüksek noktalarda bilek, yer yer diz seviyesinde bir kar birikmesi yaşanabileceği belirtiliyor.

İmamoğlu’ndan uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki kar yağışı ve İzlanda soğukları hakkında dün (20 Ocak) Twitter üzerinden vatandaşları soğuk ve yağışlı havaya karşı uyardı. İmamoğlu, “Biz, buzlanma ve kar yağışı sebebiyle oluşacak her türlü olumsuz duruma karşı önlemimizi aldık, lütfen siz de tedbirli ve dikkatli olun” mesajını paylaştı.

Meteoroloji verilerine göre ise İstanbul’da beş günlük hava durumu şöyle

21 Ocak Cuma: En düşük sıcaklık 6, en yüksek sıcaklık 10 derece

22 Ocak Cumartesi: En düşük sıcaklık 0, en yüksek sıcaklık 3 derece

23 Ocak Pazar: En düşük sıcaklık -1, en yüksek 3 derece

24 Ocak Pazartesi: En düşük sıcaklık -2, en yüksek sıcaklık 2 derece

25 Ocak Salı: En düşük sıcaklık -2, en yüksek sıcaklık 1 derece

Başkent Ankara, Balkan soğukları etkisi altında

Ankara’da ise Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgasının kenti etkisi altına alacağı öngörülüyor. Ankara Valiliği, kentteki vatandaşları soğuğa karşı uyardı. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, bu hafta sonundan (22.01.2022 Cumartesi) itibaren batı kesimlerden başlayarak ilimiz genelinde etkili olması, 24 Ocak Pazartesi gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek aşırı soğuk havanın da 27.01.2022 Perşembe gününe kadar ilimiz genelinde etkili olması beklenmektedir. Buna göre 21 Ocak Cuma günü ilimiz genelinde akşam saatlerinden sonra beklenen yağışların kar şeklinde, 22 Ocak Cumartesi günü yağışların ilimiz genelinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı, 23 Ocak Pazar günü de ilimiz genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Aşırı soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızın trafikte yaşanabilecek aksamalara karşı tedbirli olmaları, toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri, çığ tehlikesi ve zirai don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü‘nün beş günlük Ankara’daki tahminleri şöyle: 

21 Ocak Cuma: En düşük -5, en yüksek 6 derece 

22 Ocak Cumartesi: En düşük 0, en yüksek 2 derece

23 Ocak Pazar: En düşük -5, en yüksek -3 derece

24 Ocak Pazartesi: En düşük -10, en yüksek -6 derece

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.