Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 22. hafta heyecanı sona erdi: Galatasaray’ın küme düşme hattıyla arasında dört puan kaldı

Süper Lig’de 22. hafta, dün (20 Ocak) oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Galatasaray, Halil Dervişoğlu’nun golü ile öne geçtiği karşılaşmada Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup oldu. Kasımpaşa’ya galibiyeti getiren golleri; Ryan Donk, Umut Bozok ve Kevin Varga kaydetti. Kasımpaşa mağlubiyetinin ardından Galatasaray’ın küme düşme hattıyla arasındaki puan farkı dörde indi. 

Günün diğer maçlarında Çaykur Rizespor, Fraport-TAV Antalyaspor’u 2-1, Aytemiz Alanyaspor ise Atakaş Hatayspor’u 6-0 mağlup etti. 

Galatasaray’da kan kaybı devam ediyor

Galatasaray, Süper Lig’in 22. haftasında Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. NEF Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya konuk takım hızlı başladı. Kasımpaşa, bu bölümde Galatasaray’ın oyun ritmini bozarak pozisyonlara girdi. Dakikalar 7’yi gösterirken, Ahmet Engin’in pasında kale sahasında top ile buluşan Umut Bozok, adeta imkansızı başararak meşin yuvarlağı üstten dışarı attı. İlk yarının kalan dakikalarında ise her iki takım da birbirlerine oyun üstünlüğü kurmakta zorlandı. Ancak Galatasaray, 39. dakikada geliştirdiği hızlı hücumda sonuca gitmeyi başardı. Olimpiu Mourtan’ın pasında kaleci Ertuğrul Taşkıran ile karşı karşıya kalan Halil Dervişoğlu, şık bir gol vuruşuna imza attı ve takımını öne geçirdi. Galatasaray’ın gol sevinci ise çok kısa sürdü. Kullanılan köşe vuruşunda top ile buluşan Travnik, uygun pozisyondaki arkadaşı Ryan Donk’a pasını çıkardı. Bir dönem Galatasaray’da da forma giyen Donk, yerden yaptığı sert vuruşta kaleci İsmail Çipe’yi avladı. Müsabakanın ilk yarısı, Halil ve Donk’un karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi. 

Seyircisinin desteği ile ikinci yarıya başlayan Galatasaray, 56. dakikada Kerem Aktürkoğlu ile gole çok yaklaştı. Halil’in penaltı noktasına çıkardığı topa vuruşunu yapan Kerem, yan direği geçemedi. Yıldız futbolcu, direkten dönen topu ise dışarı attı. Bu pozisyon, maçın kırılma anı olarak kayıtlara geçti. Kasımpaşa, 60. dakikada Galatasaray’ın savunmada yaptığı hatayı iyi değerlendirdi ve maçın gidişatını tamamen değiştirdi. Victor Nelsson’un kaptırdığı top sonrası hızlı hücuma çıkan Kasımpaşa’da Umut Bozok, penaltı noktasının sağından yaptığı sert vuruşta skoru 2-1’e getirdi. Kasımpaşa, skor üstünlüğünü maçın son dakikalarına kadar korudu. Müsabakanın skorunu ise Kevin Varga belirledi. 

Domenec Torrent yönetiminde çıktığı iki maçı da kaybeden Galatasaray, 27 puanda kaldı. Kasımpaşa mağlubiyetinin ardından sarı-kırmızılıların küme düşme hattıyla arasındaki puan farkı dörde indi. Son dört maçını da kazanan Kasımpaşa ise 24 puana yükseldi. 

Domenec Torrent, Süper Lig tarihinde Galatasaray’ın başında çıktığı ilk iki maçı kaybeden üçüncü teknik direktör oldu. (OPTA)

Süper Lig’de 22. haftanın sonuçları:

Süper Lig’de 22. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.