Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dev maça doğru: Sayıların diliyle Galatasaray-Trabzonspor maçı

Süper Lig’in 23. haftası, dev bir karşılaşmaya sahne olacak. Tarihinin en kötü günlerinden geçen Galatasaray, sahasında lider Trabzonspor ile kozlarını NEF Stadyumu’nda paylaşacak. Dev maç, 23 Ocak Pazar günü saat 19.00’da başlayacak ve karşılaşmada Atilla Karaoğlan düdük çalacak.  İki takım için de büyük öneme sahip karşılaşmanın öne çıkanlarını, istatistiklerini ve takımların son durumlarını, Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik. 

Tarihi rekabette 133. randevu

Süper Lig’in 23. haftasında Galatasaray, NEF Stadyumu’nda ezeli rakibi Trabzonspor’u konuk edecek. İki ekip, 23 Ocak Pazar günkü karşılaşma ile tarihlerinde 133. kez birbirine rakip olacak. 1974-1975 sezonunda başlayan 48 yıllık rekabette geride kalan 132 maçın 59’unu Galatasaray, 43’ünü Trabzonspor kazandı. İki ekip, 30 karşılaşmada ise sahadan beraberlik ile ayrıldı. Bu karşılaşmalarda Galatasaray’ın attığı 173 gole, Trabzonspor 150 gol ile karşılık verdi. 

Sarı-kırmızılılar, lig maçlarında da rakibine üstünlük kurdu. İki ekip, lig tarihinde 97 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray, bu maçların 42’sini kazanırken Trabzonspor ise 31 maçta gülen taraf oldu. 24 karşılaşma ise beraberlik ile sonuçlandı. Galatasaray’ın 126 golüne, Trabzonspor 112 gol ile cevap verdi. 

İstanbul’daki son maç berabere bitti

Galatasaray ile Trabzonspor, NEF Stadyumu’nda son olarak 21 Nisan 2021 tarihinde karşı karşıya geldi. Edgar Ie’nin 76. dakikadaki golü ile öne geçen Trabzonspor, son dakikada kalesinde gördüğü gol ile sarsıldı. Galatasaray’a bir puanı getiren golü, Emre Akbaba kaydetti. 

Galatasaray, dev maça üç puan parolası ile çıkacak

Yaşadığı puan kayıpları ile tarihinin en kötü günlerinden geçen Galatasaray’da, Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine Domenec Torrent getirildi. Galatasaray, Torrent yönetiminde çıktığı iki karşılaşmadan da sahadan puansız ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, 21 haftası tamamlanan ligde topladığı 27 puan ile 13. sırada bulunuyor.  

Küme düşme hattıyla arasında sadece dört puan kalan Galatasaray’ın artık puan kaybına tahammülü kalmadı. Torrent yönetiminde ilk galibiyetini arayan sarı-kırmızılılar, bu hafta lider Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Evinde oynadığı son iki lig maçını da kaybeden Galatasaray, Trabzonspor’u konuk ettiği son iki lig maçında da galibiyet alamadı. Öte yandan OPTA verilerine göre sarı-kırmızılılar, bu sezon skor avantajını yakaladığı lig maçlarında en fazla puan kaybeden takım olarak ön plana çıkıyor (18). 

Torrent’in Trabzonspor karşısındaki en büyük kozu ise Kerem Aktürkoğlu olacak. Kerem, Galatasaray’ın ligde attığı son 12 golün altısına doğrudan katkıda bulundu.  

Galatasaray’ın 2 Şubat 2019 tarihinde Trabzonspor’u 3-1 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Trabzonspor, Galatasaray deplasmanında üç puan peşinde

Trabzonspor, ligde oynadığı 22 karşılaşmada topladığı 51 puan ile liderlik koltuğunda oturuyor. Abdullah Avcı’nın ekibi, bu karşılaşmalarda rakip filelere 39 gol atarken kalesinde ise yalnızca 16 gol gördü.

GZT Giresunspor ile oynadığı maçta sahadan beraberlik ile ayrılan Trabzonspor, Galatasaray’ı mağlup etmek için sahaya çıkacak. Son dört lig maçında altı puan kaybeden bordo-mavililer, bu sezon maçların ilk yarılarında en fazla gol atan takım olarak öne çıkıyor (23). 

Abdullah Avcı’nın Galatasaray maçındaki en önemli gol ayağı Anthony Nwakaeme olacak. Galatasaray maçlarını seven Nwakaeme, rakibine karşı oynadığı 11 maçta takımına üç gol ve iki asistlik katkı sağladı. 

Trabzonspor’un 1 Eylül 2018 tarihinde Galatasaray’ı 4-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Dev maç öncesi puan durumu

Trabzonspor, dev maç öncesi 51 puan ile ligin zirvesinde yer alıyor. Küme düşme hattıyla arasında dört puan kalan Galatasaray ise topladığı 27 puan ile 13. sırada bulunuyor. İki ekip, NEF Stadyumu’nda oynanacak maça üç puan hedefi ile çıkacak.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler