Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Sedef Kabaş, “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklandı

Gazeteci Sedef Kabaş, Tele 1 televizyonundaki sözleri nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla gece saat 02.00 sıralarında gözaltına alında. Kabaş, bugün (22 Ocak) çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklandı.

Gazeteci Sedef Kabaş, Tele 1 televizyonundaki programda, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmanın ardından Kabaş, gece saat 02.00 sıralarında gözaltına alınarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Kabaş, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün saat 14.00 sıralarında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Savcılıktaki işlemlerinin ardından “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen Kabaş, tutuklandı.

AKP’den tepki, RTÜK’ten inceleme

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Sedef Kabaş’ın Erdoğan’a yönelik sözlerine ilişkin inceleme başlatıldığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyadan açıklamada bulunarak Kabaş’ı eleştirmişti.

Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu’ndan tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan açıklamada bulunarak gazeteci Sedef Kabaş’ın gözaltına alınması ve sanatçı Sezen Aksu’ya yönelik sözleri nedeniyle AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Onbinlerce trolüne her türlü küfrü ettirir, sonra deyim paylaştı diye gazeteciye gece yarısı baskını yaptırır. Camide sanatçının dilini kopartacağını söyler. Kendisi uzun zamandır yok hükmünde olduğu için, gündem yaratma peşinde. Buralara kadar düştü zavallı. Milletimiz ve ülkemiz bu provokasyonları da atlatıp, huzura, barışmaya yürümeyi bilecektir” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise sosyal medyadan, “Sedef Kabaş şu anda Vatan Emniyette gözaltında. İfadesi sabah 10 gibi alınacakmış. Davet edilse gideceği bilinmesine rağmen gece yarısı avukatına bile ulaşamadığı bir saatte gözaltına alınmasının tek bir sebebi var. Korkutmak ve korku toplumu yaratmak. Bu arada Sedef Kabaş’ın sesinde korkudan ziyade gecenin bu saatinde mesai yapmak zorunda bırakılan memurlar adına duyduğu üzüntü vardı bilesiniz” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.